7.45 – KANAALTWEE

Het kan toch niet echt een jolige bedoening zijn als de cast van Beverly Hills 90210 nog eens samenkomt. De acteurs van die lichtjes legendarische soap uit de jaren negentig – de tienerreeks die het voorbeeld zou worden voor alles wat daarna kwam – hebben hun sterrenstatus immers nooit echt kunnen verzilveren. Hun carrière post-90210 is een aaneenschakeling van geflopte films, middelmatige tv-drama,’s rolletjes in series en in het geval van Shannon Doherty schandalen over onuitstaanbaar gedrag op de set. De blonde Jennie Garth (Kelly in de reeks) is er nog het best aan toe: zij scoort sinds een paar jaar in de VS een bescheiden hitje met de weinig opzienbarende sitcom What I Like About You, over twee zussen die in New York samen moeten leren leven. What I Like About You wordt vanaf deze week herhaald op Kanaaltwee.

Hoe moeilijk was het om na ‘Beverly Hills 90210’ van de Kelly-stempel af te komen?

Jennie Garth: Het was telkens een hele uitdaging om audities te doen, want iedereen had meteen een oordeel over mij klaar. Maar eigenlijk was het nog moeilijker om de rol in What I Like About You te krijgen. Hiervoor heb ik een hele reeks tv-films gemaakt waarin me de vreselijkste dingen overkwamen: ik werd omvergereden, verkracht, vermoord, kwam in een sekte terecht… Er bestond dus op zijn zachtst gezegd wat twijfel dat ik een komische reeks zou kunnen doen (lacht).

Word je op straat nog vaak aangesproken met Kelly?

Garth: Heel vaak. Die serie is ook een stuk tv-geschiedenis hé, ik denk niet dat dat ooit weg zal gaan. Het is nu wel gelukkig een stuk beter dan toen de reeks nog liep. Dat was een vreemde tijd. Als we naar het buitenland gingen, werden we echt overvallen of zelfs erger. It was a wild ride. Nu kan ik tenminste rustig naar de winkel gaan.

Er is al lang sprake van een ‘90210’-film of een speciale reünieaflevering. Hoe zit het daarmee?

Garth: Het komt er voorlopig niet van. Ze zijn het me komen vragen en ik heb geantwoord: ‘Geef me nog tien jaar.’ Het is veel te vroeg. Niemand van ons wil weer in de huid van die personages kruipen, laat staan in hun kleren (lacht). Maar als er wat meer tijd over gaat en de herinnering wordt een beetje vager, wie weet?

Let’s Dance! Nadat Johan Museeuw al voor enkele van de leukste tv-momenten van het jaar heeft gezorgd, is het deze week de beurt aan Jo Planckaert om zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken. Go, Jo! (21.10 – VT4)

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content