www.sciencefictionmovie.be

www.imdb.com

www.favouritefilms.be

Science Fiction Officieel

De officiële website van Science Fiction ziet er minder flashy uit dan de gemiddelde Hollywoodsite, maar er staat wel meer op. Zoals een verhaal over regisseur Dany Deprez, die tijdens de laatste week van de opnamen last kreeg van hooikoorts en daarom zijn adem moest inhouden, om toch maar niet te hoesten of te niezen. Hij was echter net iets te toegewijd, want tijdens het draaien van een take viel hij flauw. Fotograaf Kris De Witte mocht een poosje op de filmset rondlopen en haalde er een indringende fotoreportage uit. Je kan ook luisteren naar een stukje van de Bowie-cover Life On Mars, door Jasper ‘Arid’ Steverlinck opgenomen voor Science Fiction. En uit het gelijknamige boek van Stefan Van Laere kunnen twee hoofdstukken worden gedownload.

Internet Movie Database

Reikt de liefde voor film bij de Amerikaanse topsite IMDb tot in België? Nou en of. Een test wijst uit dat álle Belgische films van enig niveau zijn opgenomen in de filmdatabase, met vermelding van de regisseur, een korte samenvatting, de volledige cast en een quotering op basis van de appreciatie van bezoekers. Boys scoort niet hoger dan 4,9 op 10 û Crazy Love haalt 5,6 û Hector 6,2 û Team Spirit 6,3 û Hombres Complicados 6,4 û Alias 6,5 û De Bal 7,2 û Le Huitième Jour 7,3 û Toto Le Héros en La Promesse 7,4 û Antonia 7,5 (met meer dan 1500 stemmen). Hoe volledig IMDb wel is, blijkt als je de namen van de hoofdrolspelers aanklikt en je meteen een volledig carrièreoverzicht krijgt.

Favourite Films

Een film van Belgische bodem? Dan is de kans groot dat het gaat om een productie van Favourite Films, in 1989 opgericht door Dirk Impens. Zijn eerste productie, Daens, was meteen een commerciële en artistieke (oscarnominatie) voltreffer. Op de palmares van Favourite Films staan onder andere Team Spirit, Alles Moet Weg, Brylcream Boulevard en Blueberry Hill. Ook het nieuwe tv-drama Sedes & Belli (TV1) komt uit de schoot van het Brussels productiehuis.

Door Tine Hens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content