Almodóvarlandia

Hoewel Talk To Her ( Hable Con Ella) nog maar net uit is, spreekt Almodóvarlandia al over de volgende film van Almodóvar. The Bad Education (La Mala Educación), mogelijk met Penélope Cruz, gaat over problemen van een katholieke opvoeding in de jaren ’60 van generaal Franco. In de Actors Gallery staan alle acteurs die ooit in de films van de Spaanse regisseur stonden, gaande van Victoria Abril over Antonio Banderas (in de jaren ’80 vaste waarde) tot Cruz, die meespeelde in Live Flesh(Carne Trémula) en All About My Mother (Todo sobre mi madre). Leuk om weten: Almodóvar werkte eerst twaalf jaar voor Telefónica (de Spaanse Belgacom) vooraleer professioneel regisseur te worden. Hij liep school in een franciscanencollege, waar hij zijn geloof in het geloof volledig verloor. Van de weeromstuit ging hij zich verdiepen in de kunst van de cinema.

www.almodóvarlandia.com

Foreign Films

In Amerika wordt geen verschil gemaakt tussen een film uit Rusland, Frankrijk of Spanje, ze staan er allemaal naast elkaar in de categorie foreign films. De gelijknamige website bevat veeleer summiere informatie over alle films van Almodóvar, maar is wel rijkelijk aangevuld met commentaar van bezoekers annex filmliefhebbers, die ook een quotering per film geven. All About My Mother(Todo sobre mi madre) haalt 8,3 op 10 (evenveel als bijvoorbeeld Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain), Matador en Tie Me Up ( Atame) zitten aan een score van 7,5. De top-100 van beste niet-Amerikaanse films wordt aangevoerd door de Russische Come And See(Idi i Smotri) en de Kurosawa-klassiekers Seven Samurai en Rashomon.

www.foreignfilms.com

Queer Theory

Almodóvar is een van de celebrities van Queer Theory, een omvangrijke website die zich buigt over homoseksualiteit. Naast een vermelding van talloze werken over de roze beweging, krijgt de bezoeker een lijst van honderden bekende homo’s en lesbiennes. En daar staan enkele verrassingen tussen: Almodóvar bevindt zich in het gezelschap van onder anderen Francis Bacon, John Cage, Claudette Colbert, Marlene Dietrich, Leonardo da Vinci, Amélie Mauresmo, Marcel Proust en Ludwig Wittgenstein.

www.queertheory.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content