Aeroplane haalde voor de zanglijnen op We Can’t Fly deze aantrekkelijke crew aan boord:

Merry Clayton

Deze 61-jarige dame met indrukwekkend cv leende haar fenomenale gospelstem voor de explosieve discokraker I Don’t Feel. In 1962 debuteert Clayton als 14-jarige zangpartner van de crooner Bobby Darin, een jaar later neemt ze de eerste versie op van It’s In His Kiss, vele jaren later bekend gemaakt door Cher als The Shoop Shoop Song. Het zangwonder uit New Orleans deelde studio’s met ondermeer Joe Cocker, Elvis Presley, Ray Charles (in zijn achtergrondkoortje The Raelattes) en tekende voor de backings op het debuut van Neil Young. In 1969 zingt ze samen met Mick Jagger een indrukwekkend duet op Gimme Shelter, Vito’s favoriete Stonestrack. Clayton neemt trouwens zelf een knappe, soulvolle versie op van de klassieker, te vinden op haar solodebuut uit 1971.

Jonathan Jeremiah

Nobele onbekende singer-songwriter wiens warme stembanden het folkpop-achtige Good Riddance ondersteunen. De 22 jaar jonge Brit is een songsmid van de oude stempel en schaaft momenteel aan zijn debuut met de hulp van een vol orkest en The Roots-drummer Questlove. Check de single Happiness, bij voorkeur in de remixversie van Morgan Geist.

Sky Ferreira

Aanstormend, 18-jarig popzangeresje uit Los Angeles, uitstekend gecast als lolita van dienst in Without Lies. Tekent voor de leukste zin op het album: ‘ When I eat cake, I prefer the cherry‘.

Ferreira’s volgend jaar te verschijnen debuut op EMI wordt mee in goede banen geleid door indieproducer Paul Epworth, het Zweedse productieduo Bloodsy & Avant (bekend van Britney Spears Toxic) en hitmachine Linda Perry.

Au Revoir Simone

Meidentrio uit Brooklyn die zuchtend de afsluiter We Fall Over komen uitwuiven. Toen Vito aan de slag ging met de single Paris van Friendly Fires ontdekte hij tussen de originele partijen hun ongebruikte zanglijnen en plaatste hun stemmen op de voorgrond. Een combo dat zo goed werkte dat hij de meisjes prompt sommeerde voor We Can’t Fly.

Nicolas Kerr

De geaffecteerde bariton die weergalmt in het naar eighties new wave ruikende Fish In The Sky komt van Nicolas Kerr, zanger bij de Franse band Poni Hoax. Het gezelschap is getekend op het undergroundlabel Tigersushi van producer Joakim, die hun single Budapest de clubs in remixte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content