SOCOM: Special Forces

PlayStation 3 > SCE

GAMEPLAY8 > GRAFIEK8 > GELUID8

Achtergrond De tweede PlayStation 3-editie van de tactische shooterreeks SOCOM gooit het over een nieuwe boeg. Zo is de single player-modus terug van weggeweest, ook al blijft dit in de eerste plaats een onlinespel tot 32 spelers. Veertien missies lang voert u het bevel over een groepje speciaal getrainde militairen. In Azië neemt u het op tegen een tot de tanden bewapende revolutionaire groepering – soms met weloverwogen frontale aanvallen, dan weer onverwacht op kousenvoeten.

Teamplay Naast zelf acties ondernemen en het hier en daar inroepen van versterking in de vorm van onder meer luchtaanvallen kunt u, afhankelijk van de missie, orders geven aan uw teamgenoten. Zo kunt u ze in twee groepen opdelen, afzonderlijke aanvalsposities en doelwitten aan hen toewijzen of ze ter bescherming rond u laten cirkelen. Een verkeerd ingeschat of simpelweg dom order kan leiden tot het verlies van één of meerdere squadleden in vijandig spervuur. Uw team reageert soms ook zélf als een ongeregeld zootje zodat u door hun gestuntel onbedoeld in de problemen geraakt.

PlayStation Move Het spel is (optioneel) van begin tot eind te spelen met de bewegingsgevoelige PlayStation Move-besturing én dat knalt behoorlijk scherp. Met de Move bestuurt u bliksemsnel de camera in het spel en kunt u in één adem mikken en de trekker overhalen. Rondlopen gebeurt met de Motioncontroller of de traditionele DualShock in de andere hand. Het is met zulke toepassingen dat Move zijn vlijmscherpe nauwkeurigheid en technologische superioriteit bewijst tegen concurrerende oplossingen als Kinect voor Xbox 360 of de Wii. Wie zich nog dieper in de game wil inleven, kan de Move in een machinegeweerhouder bevestigen.

Verdict SOCOM: Special Forces loont zowel met als zonder Movebesturing de moeite voor wie van tactische shooters houdt. De instapdrempel werd bewust verlaagd, waardoor nu ook nieuwkomers zonder problemen hun weg zullen vinden. De soms hoekig vormgegeven personages en animaties, de sporadisch tegensputterende artificiële intelligentie van uw teamleden en de beperkte mogelijkheid om over objecten in de spelomgeving te springen, weerhouden de titel van een toppositie in het drukbevolkte schietspelpeloton.

Win 3 x SOCOM: Special Forces voor PlayStation 3. Zie pagina 6.

TRAKTEERT OP KNACKFOCUS .BE

Tekst Dimitri Dewever

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content