‘Dat Luck stopgezet werd, is de meest onrechtvaardige beslissing uit mijn carrière’, aldus Hollywoodlegende Dustin Hoffman (75), die onlangs in Londen zijn regiedebuut Quartet kwam presenteren.

Je stond bekend als fervent tv-hater, recent zei je in een interview zelfs dat je nog nooit een tv-reeks had gezien. Waarom had je dan toch toegezegd voor Luck?

DUSTIN HOFFMAN: Ik heb eerst beleefd geweigerd, maar toen begon mijn echtgenote zich ermee te bemoeien. (lacht) Ze vroeg me om het project nog eens te bekijken en plots zag ik alleen maar voordelen. Het ging om een fucking HBO-reeks, hé. Geen moordende draaischema’s, geen bemoeizieke bazen, maar creatieve vrijheid en rust. Dat is een wereld van verschil. Er is niks ergers dan op winst beluste suits die zich moeien.

Dat Michael Mann producent was, zal je ook wel hebben aangesproken?

HOFFMAN: Oei, ik was hem bijna vergeten. (lacht) Nochtans is het Mike die me uiteindelijk over de streep getrokken heeft. Hij beloofde me dat we nooit zouden werken met regisseurs die alleen voor televisie draaien. Vandaar dat hij een beroep deed op regisseurs als Terry George ( Reservation Road, Hotel Rwanda) of Phillip Noyce ( The Quiet American, Salt).

En toen werd de reeks, na negen afleveringen, stopgezet.

HOFFMAN: Ja, zonder twijfel de meest onrechtvaardige beslissing uit mijn carrière. Wat een nachtmerrie!

Er waren drie paarden op de set gestorven.

HOFFMAN:(zucht) Ja, maar dat had evengoed ergens anders kunnen gebeuren. Alleen al in de VS sterven er jaarlijks 150 volbloeden. Het zijn ontzettend kwetsbare wezens, en een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kwam een van de paarden om het leven nadat het een losgekomen hoefijzer van een ander dier in zijn gezicht had gekregen. Er was op de set ook altijd een team experts aanwezig om voor de veiligheid van de paarden in te staan, maar dierenrechtenorganisatie PETA heeft die ongelukken aangegrepen om campagne tegen ons te voeren. Op de paardensportsite Paulick Report vind je een artikel getiteld The PETA Distortion. Daarin staat te lezen dat PETA valse informatie heeft doorgespeeld aan TMZ, een afschuwelijke roddelsite die wat mij betreft onmiddellijk van het web gehaald mag worden. Van de ene dag op de andere was Luck ‘die reeks waarvoor paarden werden afgeslacht’, en niet veel later kregen we te horen dat de reeks afgevoerd werd.

STEVEN TUFFIN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content