Eerst een goed feest, en dan 364 dagen chillaxen: de vooruitzichten voor 2012 zijn niet minder dan grandioos.

Omdat straks in een groot deel van de wereld het qua grootsheid en klasse nu al grensverleggende 2012 ingaat, zal alle ellende van het godverlaten wegwerpjaar 2011 binnenkort van ons afglijden als stukjes ijs van een blikje cola dat des zomers na lange tijd uit het koelvak wordt gehaald en op een tafeltje onder de brandende zon wordt geposteerd om een uitgeputte dorstige zijn welverdiende verfrissing te schenken.

Makkelijk gezegd, mompelt u? Het is nochtans zo klaar als de urine van Sven Nys op de ochtend van de Superprestige van Asper-Gavere: in 2012 wordt alles beter.

Om te beginnen, hebben we eindelijk nog eens een neige premier om het jaar mee in te gaan. Elio Di Rupo: spreek dat gerust eens hardop uit, daar, op de trein of in de wachtkamer. Diep inademen. En nog eens. Wat een naam! En wat een klasse! Een Italiaan met roots in een dorp dat friggin’ San Valentino heet, madonna mia! Een goede klassieke machtspoli-ticus, geen lelijke bulldozer, geen verwaande boekhouder. Een man in pak tijdens de werkweek, maar classy casual in het weekend. De terugkeer van kleur en La bella figura in de 16. Gedaan met geitenhoeders van de oostelijke oevers van de Leie en mannen wier pak, lompe Mercedes E, sokken, haar, persoonlijkheid en stemgeluid allemaal gedrenkt lijken in dezelfde grijsgroenbruine schijttint die bij de setdecorateurs van Derrick waanzinnig populair moet zijn geweest.

Met een gast zoals Elio aan het roer gaan we eindelijk kunnen doen wat we in de voorbije jaren blijkbaar vergeten zijn: chillaxen. Wat om te beginnen al een heel goed woord is, ook al omdat je meteen begrijpt wat het wil zeggen. Ik chillax, jij chillaxt, wij chillaxen allemaal tezamen in 2012. De mogelijkheden om dat te doen, zijn eindeloos.

Bij wijze van open invitatie of eindejaarsgeschenk heeft Kirsten Dunst aan de potente mensheid laten weten dat ze toch zo graag een kind wil, maar niemand vindt die er met haar een wil maken. Ietwat plagerig, typisch Kirsten. Voor al diegenen die nu al deo in hun bek aan het spuiten zijn en online gaan checken hoeveel een vlucht naar L.A. kost: vergeet het. Ik had haar het eerst gezien, dat is algemeen geweten op de as Leuven-Rotselaar en tot zeker drie kilometer daarbuiten. Voor alle anderen is er Christina Aguilera. Die wil met een vergelijkbare wanhoop trouwen in 2012. Echt waar. Succes jongens!

Maar we moeten niet naar L.A. om wat goede ouwe pret te beleven. Nadat in het Vlaamse graafschap in 2011 ongeveer elke tv-zender, krant, blad of mediagroep van eigenaar, CEO, hoofdredacteur, zendmastmanager, netwerkbeheerder, goeroe of grote baas is gewisseld, komen er vast en zeker geweldige nieuwe dingen aan.

Hebben al bevestigd zeker ‘nog allerlei fijne projecten in de pijplijn te hebben zitten’: megatalent en creatieve duizendpoot Peter Van de Veire, topchef Peter Goossens, Dirk ‘eigenlijk hebben ze mij tien jaar geleden al ingevroren’ Tieleman in samenwerking met Alain ‘schenk maar vol tot aan het randje’ Coninx en zijn zoon, Tom ‘nee, ik heb echt geen enkel jasje dat past’ Coninx, maar ook de makers van De Vrije Markt en de vooralsnog totaal onbekende Frans Kempeneers uit Muizen die iets zou gaan doen rond de volgens hem ‘al jarenlang zwaar ondergemediatiseerde’ duivensport en ‘veel schoon madamkes‘. Mijn digicorder staat klaar!

Maar de redactie ving nog meer nieuwtjes op. Na De Smurfen in 3D en Kuifje in het Amerikaans, komt er in 2012 een Engelstalige 4D-verfilming van de 25 beste Urbanus-albums, waarbij de vierde dimensie diegene is waarin Urbanus’ grappen nog snijden zoals in de seventies. En Lou Reed pikt na Metal-lica de mannen van Poco Loco Gang op en brengt met hen het onder muziekcritici gemengd onthaalde happy mathcore-album Mia Doornaert sucks pussy 4 life uit.

Weer andere geruchten laten ten slotte nog hopen dat we in 2012 weer gewone mensen gaan worden. Mark Zuckerberg zal facebook opdoeken en met zijn geld China kopen, met als enige voorwaarde dat ze daar met-een stoppen met poepen. En de naar schatting negenmiljoenste tweet van Vincent Van Quickenborne, in dewelke hij het jonge electoraat probeert te lijmen met een opmerking over Coldplay, zal ervoor zorgen dat de servers van Twitter oververhitten en finaal naar de kloten gaan. Na twee dagen van enige confusie, zullen we met z’n allen onze voordeur uitkomen om samen door de straten te dansen in een sfeer van opluchting en algemene verdraagzaamheid. Er zal liefde zijn, en schoonheid, en bier en vreten voor alleman! Een goed feest om mee te beginnen. En dan 364 dagen chillaxen.

DOOR PAUL BAETEN GRONDA – ILLUSTRATIE SARAH VANBELLE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content