De grootste iconen uit het spelletjesuniversum wurmen zich een weg uit hun virtuele wereld naar onze analoge werkelijkheid. Zo blijkt ook uit deze oogstrelende selectie gamebabes.

Jill Valentine

Als een van twee mogelijke hoofdpersonages werd dit heldhaftige vrouwmens erg populair in de eerste episode van het survival horror-spel Resident Evil. Ze maakte enkele comebacks in Resident Evil 3 en in The Umbrella Chronicles. Binnenkort duikt haar naam ook op in Resident Evil 5, op de grafsteen van een kerkhof. De vraag of ze al dan niet dood is, houdt al maandenlang wereldwijd honderdduizenden fans stevig in de ban. Hier ziet ze er alvast springlevend uit.

Yuna

Dé Japanse cultfiguur is Yuna, die in het rollenspel Final Fantasy X en X-2 aanvankelijk de rol van een onschuldig meisje voor haar rekening nam. Doorheen de game groeit ze uit tot een complex personage dat zichzelf in vraag stelt en in de knoop ligt met haar liefdesgevoelens voor een van de andere protagonisten. Japanse schoolmeisjes verhullen zich voor de lol massaal in (zelfgemaakte) Yuna-kostuums.

Joanna Dark

De hoofdrolspeelster uit de Perfect Dark-serie, wier naam door die van de historische heldin Jeanne d’Arc geïnspireerd werd, is als premiejager geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Joanna werd geboren in de Verenigde Staten en kreeg van haar vader een uitgebreide opleiding in zelfverdedigings- en aanvalstechnieken cadeau. Haar bonte haarkleur maakt haar populair bij zowel de westerse als oosterse gamer.

Lara Croft

Uit een Britse enquête bleek de überbabe bij de man op de straat bekender dan de paus. De Tomb Raider-reeks bezorgde de vrouwelijke Indiana Jones wereldfaam, twee Hollywoodblockbusters met Angelina Jolie in de hoofdrol én een jaarlijks wisselend fotomodel dat voor promotionele doeleinden in de huid van het personage kruipt.

Nariko

Deze stoere roodharige vrouwelijke krijger werkte zich op brutale wijze in de kijker als hoofdfiguur in het actiespel Heavenly Sword. Haar vader/stamhoofd zou volgens de legende een zoon op de wereld zetten ter verlossing van de gemeenschap. Nariko is echter ontegensprekelijk een dochter, en heeft zich hiermee de woede van de hele stam op de hals gehaald. Volledig geïsoleerd en haast verbannen vecht ze met een vervloekt zwaard een hevige strijd uit om toch nog in de gratie van haar volk te raken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content