WELKE ANDERE BEROEMDHEDEN HEBBEN VERRASSEND GENOEG EEN EIGEN KLEDINGLIJN? VUL DE LIJST AAN OP WWW.KNACKFOCUS.BE.

Goed nieuws voor iedereen die zich als een uitgebluste bokser of een actiester uit de eighties wil uitdossen: Sylvester Stallone heeft een kledinglijn ontworpen en haalde daarvoor zijn inspiratie bij de twee populairste personages uit zijn carrière, Rocky Balboa en John Rambo. Absurd, zegt u? Zeker, al is de Rocky/Rambo-kledinglijn lang niet de eerste vreemde bijdrage van de showbizz aan de modewereld.

Richie Sambora

Nadat gitarist Richie Sambora met Bon Jovi de grenzen van de muzikale slechte smaak had verlegd, richtte hij zich op de mode. Eind 2010 bracht hij met designer Nikki Lund de collectie White Trash Beautiful uit, een lijn met ‘sexy couture die ook bereikbaar is voor de gemiddelde vrouw’. En waar – niet verwonderlijk – ritssluitingen erg belangrijke accessoires blijken.

Scott Stapp

Nog een muzikant die je niet meteen met een goed ontwikkeld gevoel voor mode associeert, is Scott Stapp, de zanger van de Amerikaanse rockband Creed. Maar in 1997 ontwierp hij Screamline, een collectie vrijetijdskleding bedoeld voor mannen die van buitensport hielden – de surfers, de skaters en de snowboarders. En die verrassend weinig lederen broeken en marcellekes bevatte.

Carlos Santana

Je zou van gitarist Carlos Santana verwachten dat hij zijn eigen bandana’s of hoedjes zou ontwerpen, maar onder zijn merknaam gaat een collectie schoenen schuil. Sinds 2007 kun je rondlopen met je eigen ‘Carlossen’ aan je voeten, schoenen die ‘geïnspireerd werden door de dynamische artistieke geest’ van de kunstenaar himself.

Kevin Federline

Toen zijn huwelijk met Britney Spears op de klippen was gelopen, trachtte Kevin Federline wanhopig zijn moment de gloire te rekken: door zijn kans te wagen als rapper én door een kledinglijn te ontwerpen. Voor kinderen, een doelgroep die hij als vader van vier goed dacht te kennen. ‘Ik wil een kwaliteitsproduct maken dat niet veel kost’, zo vertelde hij. ‘Nu de economie het zo slecht doet, moet je redelijk blijven.’ Let wel: de plannen van Federline dateren van 2009, en sindsdien hebben we niets meer over zijn kledinglijn gehoord. De fabrikanten zullen ook redelijk zijn gebleven en de man wandelen hebben gestuurd.

Charlie Sheen

Acteur Charlie Sheen is de laatste maanden vooral in het nieuws gekomen met zijn drugs- en drankmisbruik en zijn echtelijke problemen. In maart moest zijn ex-vrouw nog samen met de politie aankloppen bij het huis van Sheen om hun twee zoontjes, die door de rechter aan de moeder zijn toegewezen na een klacht over bedreigingen, mee te nemen. In iets betere tijden, begin 2004, lanceerde de acteur nog een kledinglijn voor kinderen, een collectie met de naam Charlie Sheen Kidz, geïnspireerd door zijn twee dochters en volgens Sheen echt iets voor ’trotse vaders’ .

Gene Simmons

Tot slot nog een artiest bij wie het minder een verrassing is dat hij ook een kledinglijn heeft. Gene Simmons heeft er in de afgelopen decennia immers bijna een kunst van gemaakt om geld te slaan uit zijn status als frontman van Kiss, en sinds 2006 behoort ook een kledinglijn tot zijn arsenaal merchandising. De collectie heet trouwens MoneyBag, een merknaam die de zanger naar eigen zeggen al eind jaren 70 gepatenteerd had.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content