Dus de oude K3 heeft ‘definitief’ afscheid genomen. Yeah right! Hoe lang gaat het duren voor ze weer gewoon gaan optreden?

Stefaan Raes, Oudergem

> Daar zou ik nog niet zo zeker van zijn, Stefaan. Het botert blijkbaar écht niet meer tussen die oude K3’tjes. Het Nieuwsblad onthulde vorige week dat Kristel gestopt is met Josje te volgen op Instagram. Dat zou natuurlijk nog kunnen liggen aan die naaktselfie die Josje onlangs postte vanop haar hotelkamer in New York. Kristel heeft ook kinderen. Die arme dutsen hoeven niet op mama’s smartphone te zien hoe haar ex-collega eruitziet onder dat regenboogkleedje.

Maar daar stopt het niet, Stefaan. Naar verluidt is het al weken geleden dat Karen Kristel nog heeft geretweet, heeft Josje Karen al keilang niet meer ge-pm’d en is het al anderhalve maand geleden dat Kristel op een Facebook-post van Josje heeft gereageerd. Daar heb ik maar één woord voor: OMG!

Ben jij ook naar die zaalshow van John Cleese geweest? Blijft toch een legende, hè!

Herwig Soetaers, Meise

> Bedoel je een legende zoals het monster van Loch Ness, Herwig? Een oude draak die de laatste 400 jaar niets substantieels meer heeft laten zien en in wie alleen nog een handvol demente Schotten gelooft? In dát geval is John Cleese een legende, ja. De John Cleese die ík heb gezien, was vooral een pafferige grijsaard die zijn pensioenfonds kwam aanzuiveren met een veredelde lezing. Die zijn tekst stond af te rammelen van twee autocues zo groot dat het publiek twee minuten vóór elke pointe al kon beginnen te lachen, wat het – allicht uit schroom – dan maar helemaal niét deed. Die alle grappen en sketches van Monty Pythonuitlegde alsof we al die jaren te dom zijn geweest om ze op eigen kracht te snappen. Die racistische moppen tapte, zo oud en belegen dat zelfs de tekstschrijver van Ben Crabbé ze niet meer zou suggereren. En die elke twee minuten fragmenten uit Fawlty Towers of Life of Brian inlaste, die hij – te oordelen naar de beeldkwaliteit – gewoon van YouTube had geript.

En het stuitendst van al is nog dat mister Cleese niet eens wegsteekt dat zijn zaalshows pure geldklopperij zijn. The Alimony Tour was een schaamteloze bedelronde om zijn laatste scheiding te bekostigen. Dit keer lokte hij zijn laatste bewonderaars met de pitch Last Time to See Me before I Die. Dus Herwig, begin al maar te sparen voor zijn vólgende zaalshow: I’m Finally Dead, but Please Come and Watch Me in My See-Through Coffin and Leave Some Change.

Zeg, die man buns waar al die acteurs en muzikanten tegenwoordig mee rondlopen: zijn die nu wel of net niet hip?

Wouter Gysen, Antwerpen

> Megahip, Wouter. Als zelfs Kevin Janssens zich van tijd zo’n haardotje laat knopen, dan weet je dat er een trend is gezet. Maar maak je geen illusies. Zo’n man bun vergt heel wat werk en toewijding. Weet dat je dat ding elke dag een paar keer opnieuw moet strikken. Telkens als je aangevallen wordt door een zwerm lijsters die je haarbal verwarren met een zaadbol, bijvoorbeeld. Of als iemand je op straat weer maar eens naar het hoofd vliegt met een poepzakje en zegt dat Coco het nooit meer zal doen.

Topserie hoor, Topdokters. Maar waarom hebben ze mij niet gevraagd?

Jeff Hoeyberghs, Maaseik

> Goh, Jeff, om dezelfde reden dat ze dokter Oetker ook niet hebben gevraagd?

Stuur uw vragen naar Vincent Byloo: vraaghetaanvincent@knack.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content