Ik las vorige week een interview met Prince in Humo. Waarom had Knack Focus geen interview?

Simon Serginart, Groot-Antwerpen

Omdat ze bij Knack Focus wel iets beters te doen hebben dan mee te stappen in de kluchten van een sociopaat als Prince. Zijne Purperen Hoogheid geeft geen interviews, Simon, hij laat journalisten opdraven als narren in een zelfgeschreven kolderstuk. Je moet weten: Prince is erg gesteld op zijn privéleven, wantrouwt journalisten en heeft een hekel aan persoonlijke vragen. Dus: wat doe je als je media-aandacht wilt genereren voor je aanstaande solotournee, maar liever geen lastige vragen beantwoordt van al te opdringerige reporters? Simpel. Je laat je management een lijst opstellen van de grootste ego’s uit het internationale muziekjournaille en je ontvangt ze telkens in groepjes van vier in je studio – zij in kleermakerszit op de grond, jij hoog boven hen verheven achter je piano. Je verbiedt hen om de audiëntie op te nemen, zodat ze je al zeker niet letterlijk kunnen citeren, en bij elke persoonlijke vraag tokkel je ontwijkend op je piano. Vervolgens kijk je geamuseerd toe hoe zich een hanengevecht ontvouwt: de sukkelaars hebben in al hun idolatrie en zelfgenoegzaamheid niet door dat ze in je wijd opengesperde val trappen en vliegen elkaar onverhoeds in de haren. Na tien minuten druipen ze node af, met drie vijanden voor het leven en een leeg bandopnemertje.

Bij thuiskomst rest hen weinig anders dan een artikel in te leveren vol schampere opmerkingen over de ‘eikels’ die een volwaardig interview met hun idool in de weg stonden. De broodschrijver van Humo raast dan vijf pagina’s door over ‘het geleuter’ van de Spaanse journalist en de kostbare interviewtijd die de Britse reporter verkwanselt ‘door een eind weg te lullen over geld’. De journaliste van NRC Handelsblad hekelt dan weer de ‘merkwaardige vragen’ van de Humo-scribent. En ook de reporter van The Guardian spuwt pagina’s lang zijn gal over de malle Belg die ‘blijkbaar alleen maar gekomen is om Prince te imponeren met het aantal keer dat hij hem al live heeft gezien’.

Maar intussen heeft Prince toch maar mooi op de cover van al die bladen gestaan zonder één lastige vraag te beantwoorden. Ik ken een opdondertje van 1 meter 57 uit Minneapolis dat nu stilletjes in zijn vuistje lacht.

Nu heb ik net mijn digicorder tot in juni geprogrammeerd om Terzake op te nemen, verhuizen ze dat programma weer naar acht uur! Voor wie houden ze ons, meerwaardezoekers, eigenlijk?

Raymond De Klippele, Kemzeke

Prijs jezelf gelukkig, Raymond. Ik ken mensen die met de hulp van een mental coach hun bioritme hebben aangepast om elke dag het late uitzenduur van Terzake te halen, anderen zijn zelfs veranderd van job. Maar je hoeft je digicorder niet per se te herprogrammeren. Op het uitzenduur van Terzake heeft Canvas voortaan De ideale wereld geadopteerd, het journalistieke duidingsmagazine van VIER. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb daar het afgelopen jaar meer van opgestoken dan van Terzake.

In Brussel zijn tal van concerten geannuleerd door de terreurdreiging, maar in juni komt Céline Dion twee dagen optreden in het Sportpaleis, vlak bij mijn deur, en daar wordt niks tegen ondernomen!

Sam Van Himschoot, Deurne

Ik begrijp je bezorgdheid, Sam. Je burgemeester heeft nog geprobeerd om als noodmaatregel de buitengrenzen van Europa te laten afsluiten, maar aangezien dat idee op een veto stuit van Angela Merkel zul je een andere oplossing moeten zoeken. Zie het als een kans om een renovatiepremie aan te vragen. Als bewoner van een risicozone kun je vast een tegemoetkoming vragen van het rampenfonds om dubbele beglazing te installeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content