VRAAG HET AAN VINCENT BYLOO

Ik zag onlangs dat de Mazda van Hilde De Baerdemaeker totaal uitgebrand werd weggetakeld in Gent. En Natalia merkte ik vorige week nog op langs de E313: in panne gevallen, ook al met een Mazda. Kunnen die BV’s eens geen fatsoenlijke auto kopen?

Koenraad Van Fraechem, Vilvoorde

> Kópen, Koenraad? Niet zo naïef! BV’s hebben helemaal geen tijd om een auto te kopen. Als ze niet druk-druk-druk aan het zingen of acteren zijn, moeten ze hun schnabbelagenda afwerken, of een of ander diepte-interview geven aan het roddelblad waar ze die schnabbelagenda aan te danken hebben. BV’s hebben niet zomaar de gelegenheid om, zoals jij en ik, merken en prijzen te vergelijken. Laat staan om fancy testritjes te maken, opties te overlopen of nieuwe technologische snufjes uit te proberen. Overbevraagde en permanent in tijdsnood verkerende sterren als Hilde en Natalia zijn daardoor aangewezen op gift suites: weggeefbeurzen waar celebrity’s gratis en in bulk grote merken kunnen shoppen.

Gratis dus: klinkt leuk, maar dat is het niet. BV’s zijn door hun drukke agenda totaal overgeleverd aan de willekeur van al die producenten, en vooral autoconstructeurs maken daar gretig misbruik van. Zo komt het dat Mazda laatst Hilde De Baerdemaeker, Natalia en nog een dozijn andere BV’s met een Wagon heeft opgesolferd, een lelijke johnnybak die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen. Best begrijpelijk dat ze aan B-actrices en tweederangszangeressen liever hun B-modellen en tweederangsreeksen slijten, maar als ze dan stuk voor stuk in panne vallen of spontaan uitbranden, is niemand daarbij gebaat. De autoconstructeur niet, want die heeft liever rijdende reclameborden dan wandelende of liftende. En de BV’s nog minder, want die hebben dan voor niets selfies liggen nemen naast zo’n mottige pseudojeep. Of handtekeningen staan uitdelen op het autosalon. Of moeten optreden voor een stel ongeïnteresseerde suits op de jaarlijkse bedrijfsreceptie-met-ginbar-en-lepelhapjes bij Mazda Benelux.

Nee, als ze die waardeloze johnnybakken bij Mazda toch liever tot schroot herleid zien, dat ze hun Wagons dan aan Jonathan Legear geven.

Dus de VRT stuurt Laura Tesoro naar het Eurovisiesongfestival. Dat meisje heeft niet eens The Voice kunnen winnen, wat zou ze winnen op het Songfestival?

Andrée Van Meule, Brugge

> Dat is wel erg kortzichtig geredeneerd, Andrée. Onderschat haar toch maar niet. Om te beginnen beschikt Laura over een song van Selah Sue, en nummers met veel klinkers doen het altijd goed op het Songfestival. Denk maar aan Dinge-dong (Nederland, 1975), A-Ba-Ni-Bi (Israël, 1978) en Diggi-Loo Diggi-Ley (Zweden, 1984). Ze draagt ook een strikt minimum aan kleren, en Vanessa Chinitor heeft in 1999 afdoende bewezen dat het omgekeerde alvast níét werkt. Laura Tesoro is bovendien een naam die Oostblokkers weleens zouden kunnen verwarren met een Bulgaarse of Albanese naam, en dat is bij de televoting altijd meegenomen. Bovendien speelt ze mee in Familie, waardoor alvast niemand haar ervan zal kunnen verdenken dat ze haar emoties op het podium spéélt. Kortom, Andrée: dat Laura Tesoro het onderspit moest delven in een talentenjacht op VTM, betekent nog niet dat ze kansloos is op het Songfestival. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Peter Evrard heeft ooit wél Idool gewonnen en wie – behalve het OCMW van Turnhout – heeft ooit nog iets van hém gehoord?

Toe, Vincent. Kun jij me alsjeblieft verklappen wie De mol is?

Isebeth Limbo, Geraardsbergen

Een beetje geduld. De hoofdredacteur van De Morgen zal ‘m een paar uur voor de laatste uitzending wel op Twitter gooien.

Stuur uw vragen naar Vincent Byloo: vraaghetaanvincent@knack.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content