VOORUIT MET UW MUZIEK!

U noemt zichzelf graag ‘muzikant’? U speelt solo slim of heeft een bandje? En u smeekt te pas en te onpas bij wildvreemden om een duwtje in de rug? Dan hebben wij goed nieuws voor u: Fnac Unsigned Music Talents is aan zijn vierde editie toe, en Knack Focus is deze keer ook van de partij.

Tijdens de eerste editie moest Kid Fear het Antwerpse Minguz laten voorgaan. Twee jaar geleden schoot Team William de hoofdvogel af, en vorig jaar moest het Gentse The Catatonics – straks te zien op Leffingeleuren – de duimen leggen voor de Liègoise Labiur. Om maar te zeggen: er staan al een pak aardige namen op het palmares van Fnac Unsigned Music Talents. Reden genoeg voor Knack Focus en ons Franstalige zusterblad Focus Vif om de schouders te zetten onder de vierde editie.

Het opzet blijft onveranderd: het muziekconcours richt zich op bands, producers en muzikanten die de ambitie hebben om van hun hobby hun beroep te maken. Dat lijkt tegenwoordig makkelijker dan vroeger, nu iedereen zijn huiskamer tot een studio kan omvormen, maar schijn bedriegt. Een professionele omkadering is nog altijd geen overbodige luxe in deze business, waarin je boven de massa moet kunnen uitspringen. Dat is precies waar Fnac met zijn muziekwedstrijd aan tegemoet wil komen. De winnende band krijgt immers een videoclip (met dank aan de equipe van Moodio TV), vijf dagen opnametijd in de prestigieuze ICP studio in Brussel, een minitournee langs de Fnacafdelingen, een professionele fotoshoot en – laatst, maar niet in het minst – media-aandacht in dit eigenste blad.

Kandidaten die zich geroepen voelen, hebben nog tot 15 oktober de tijd om zich in te schrijven via www.unsignedmusictalents.be. Hoe? Door een demo op te laden met vier songs, waarvan er minstens drie van eigen makelij zijn (lees: geen covers). Een jury bestaande uit muzikanten, muziekjournalisten, labelbazen en concertorganisatoren zal daarop tien groepen uitnodigen om deel te nemen aan de halve finales op 6/11 in de Gentse Vooruit en op 13/11 in het Brusselse La Maison du Peuple). Vijf finalisten vechten dan op 27/11 in Petrol, Antwerpen onder elkaar uit wie de winnaar wordt. Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs toegekend door de lezers van Knack Focus en Focus Vif – zij zullen hun stem kunnen uitbrengen via onze sites, waarop filmpjes van de optredens te zien zullen zijn. Dit gezegde zijnde: Fnac Unsigned Music Talents is de enige wedstrijd in zijn genre die de taalgrens overschrijdt. Als dat geen hoopgevende boodschap is in deze politiek barre tijden.

En avant la musique!

Fnac Unsigned Music Talents

Inschrijven via www.unsignedmusictalents.be vóór 15/10.

Karel Degraeve

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content