VOOR HETZELFDE GELD

BRITT VAN MARSENILLE. 'Ik ben geen big spender.'

Elke woensdag, 20.35 – één

Geld, je hebt er nooit genoeg van, dus neemt de VRT de taak op zich om het volk te leren er verstandig mee om te gaan. In het nieuwe programma Voor hetzelfde geld krijgt u nuttige tips van Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt van Marsenille. Met haar guitige blondje kopje was Van Marsenille enkele jaren de perfecte Ketnetwrapster en daarna stond ze nog aan de zijde van Sven Speybrouck in het geprezen boekenprogramma Alles uit de kast. Maar enkele jaren geleden ruilde ze de tv- voor de modewereld in. ‘Toen ik nog wrapster was, werd ik aangesproken door de ontwerpster van het kledingmerk Who’s That Girl. Omdat ik toe was aan iets anders heb ik toen gepolst of ik bij hen in de leer kon gaan. Dat kon, en nu werk ik al enkele jaren als designer. Tot ik telefoon kreeg van de redactie van Voor hetzelfde geld, ook tot mijn eigen verbazing.’

Want: jij hebt iets met geld?

BRITT VAN MARSENILLE: Niet meteen, nee. Ik ben geen big spender. Zo koop ik heel veel tweedehands. Is een wagen minder waard omdat de sleutel al eens in het contact heeft gezeten? Maar het voorstel van Voor hetzelfde geld zette me wel aan het denken: eigenlijk ga ik heel bewust met geld om. Dus hapte ik toe.

De drie gezichten van het programma vormen een bont allegaartje. Wie vervult welke rol?

VAN MARSENILLE: Thomas mag je gerust het brein noemen, die gast is geweldig intelligent. Jan ook, maar hij is nog meer de man van het buikgevoel, en de komiek, natuurlijk. De grapjes laat ik aan hem. Zelf ga ik in Voor hetzelfde geld uit van mijn eigen nieuwsgierigheid. Het leuke aan dit programma is dat we mee deel uitmaken van de redactie. We kunnen zelf ideeën voorstellen. Zo heb ik een tijd wedstrijdjes gespeeld.

Wedstrijdjes?

VAN MARSENILLE: Je weet wel, in kranten, tijdschriften of op het internet, waar je de geweldigste prijzen mee kunt winnen. Daar moet je soms erg mee uitkijken. Zo vond ik een internetwedstrijd waarmee een Mini Cooper te winnen viel. Wie wil dat nu niet? Maar bij de inschrijving kwamen er wel heel veel vreemde vragen: welke huisdieren heb je, hoeveel vakantiegeld ontvang je… Het bleek een verdoken manier om gratis informatie over jezelf te ontfutselen. Opgepast dus.

Voor hetzelfde geld is voor jezelf ook een leerrijke ervaring?

VAN MARSENILLE: Absoluut, geldzaken blijken lang niet zo saai te zijn. Of je mag je niet door de saaiheid laten afschrikken. Verzekeringen bijvoorbeeld, daar heb ik ook een reportage over gemaakt. Als je dat niet goed in de gaten houdt, kun je overlappingen krijgen. Bijvoorbeeld met een brand- en een autoverzekering. Stel dat je wagen in de garage staat en opgaat in een huisbrand, welke verzekeringsmaatschappij keert dan uit? Dat blijkt niet zo eenvoudig.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content