1 FILM – SEAM & STAR:MALE ELEGANCE

Tot 30/11, MuHKA, Antwerpen

Van gentleman Cary Grant tot dandy Dirk Bogarde of playboy Jean-Paul Belmondo: het MuHKA toont, in samenwerking met het Modemuseum, de mannelijke elegantie in al zijn cinematografische variaties. Plus: de vijf lievelingsfilms van modeontwerper Yohji Yamamoto. Foto: De Zeven Samoerai van Akira Kurosawa.

muhka.be

2 FILM – AU REVOIR LES ENFANTS

9/11, Flagey, Brussel

In een poging de jeugd van nu tot de cinefielen van morgen te scholen, serveert Flagey het Jong Publiek Au Revoir Les Enfants, de klassieker van Louis Malle. Vergeet uw kroost wel geen zakdoek mee te geven.

flagey.be

3 BEURS – NEXT: GAMING & ELECTRONICS & IT

8/11 en 9/11, Expo, Brussel

Lanners aller landen: allen naar Brussel, waar de grootstegame- en technologiebeurs van de Benelux is neergepoot. Booth babes, smartphones en shoot ‘em ups: wat verlangt een IT-hart meer? Zie ook pagina 8 next08.be

4 TRIBUTE CONCERT – SINATRA FROM HERE TO ETERNITY

10/11, St-Pauls Square, Gent-Zwijnaarde

Daan, Lady Linn en haar Magnificent Seven roepen de geest van Ol’ Blue Eyes nog eens op tijdens een highsocietysoiree in Gent. Trek uw mooiste pak aan, zet uw strikje recht, tik tegen uw stetson en waan u voor één avond deel van The Rat Pack.

sinatra-party.be

5 CONCERT – GRANT HART

9/11,Handelsbeurs, Gent

‘Er zijn twee redenen waarom een man iets doet: uit trots of uit liefde’, aldus de voormalige frontman van Hüsker Dü en Nova Mob, die ook een bijdrage leverde aan Lotuk, de derde worp van Arsenal. Kortom: vijftig procent kans dat Grant Hart naar België is gekomen omdat hij ú graag ziet.Laat zijn liefde niet onbeantwoord.

handelsbeurs.be

6 FOTOGRAFIE – THE BLUES ANTHOLOGY

13/11 tot 1/2/09, Proud Galleries, Londen

Proud brengt hulde aan de helden van de twelve bar, met werk van topfotografen als Terry Cryer, ‘de decaan van de jazz- en bluesfotografen’, aldus Mojo. Het rijtje wachtenden aan de Crossroads, vereeuwigd voor de lens. Foto: Jimmy Reed.

proud.co.uk

7 FILM – JULIETTE BINOCHE

8/11 tot 23/11, Filmmuseum (bis), Brussel

Vol verwachting klopt ons hart, want op 10 november komt Frankrijks mooiste naar Brussel om het dansspektakel In-I voor te stellen. In afwachting pakt het Filmmuseum uit met een retrospectieve rond het werk van La Binoche, met onder meer The English Patient en Chocolat. Viva Binoche! Foto: Mauvais Sang van Leos Carax.

filmarchief.be

8 FOTOGRAFIE – BEN MURPHY

8/11 tot 7/12, Stieglitz19, Antwerpen

Fotograaf Ben Murphy trok naar Spanje en ging na hoe enkele Britse settlers van hun afgeleefde caravan, mobilhome of reisbus een huis maakten. Surrealistische beelden in een desolaat landschap. Post- Apocalypse Now.

stieglitz19.be

9 CONCERT – THE NEXT BIG THING

13/11, Trix, Antwerpen

Vooruitziend als ze zijn, serveert Trixu nu al de revelaties van 2009. Jong talent van eigen bodem, met onder meer Steak Number Eight, Roadburg, The Galacticos (foto) en Team William. Komt dat zien!

trixonline.be

10 CONCERT – GAVIN DEGRAW

8/11, Handelsbeurs, Gent

De Man met de Pet komt naar België om ook de laatste weerbarstigen die ‘ In Love With A Girl‘ nog niet konden neuriën hoogstpersoonlijk overde streep te trekken.

handelsbeurs.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content