Schrijver, zanger en verwoed blogger Vitalski heeft er geen problemen mee om zijn sociaal leven voor een groot stuk online te laten plaatsvinden.

Ben je veel online?

Ja, zowat elke dag. Ik houd een blog bij in dagboekvorm. Ik schrijf over de dingen die mij overkomen en voeg er veel foto’s aan toe. Mensen zijn – terecht trouwens – nogal lui als het op online lezen aankomt. Ik heb ondertussen een aantal vaste lezers verworven, en die zitten achter me aan als ik een paar dagen niets schrijf.

Waarom ben je beginnen te bloggen?

Aanvankelijk leek het mij handig om op die manier publiciteit te maken voor de dingen waarmee ik bezig was, maar gaandeweg werd het een gewoonte. Ik doe het ook graag. Ik kan er mijn ei in kwijt en heb er zowat een eigen taaltje voor ontwikkeld. Zo’n blog geeft je de ruimte om droevig of grappig te zijn, je kunt er alle kanten mee uit. Soms organiseer ik een wedstrijd of gooi ik er een filmpje op.

Heb je naast je blog ook een echte website?

Neen. Vroeger had ik vitalski.com, maar op een dag stond ik op en bleek dat de website van een farmaceutisch bedrijf was geworden. Ik begrijp er niets van, want ik had die site geregistreerd zoals het hoort. Nu goed, ik had ook geen zin om er oorlog over te voeren. Ondertussen staan op mijn blog ook mijn contactgegevens en een persmap, dus heb ik niet echt een andere website nodig.

Ben je ook met Facebook in de weer?

Ik heb een account, die heet Vitalski Vialuv, omdat mijn vriendin Luv die heeft geïnstalleerd. Er is ook een fanpagine die Vitalski Bekend Persoon heet, maar die wordt, zoals het hoort, door een fan bijgehouden. Ik vind het wel handig dat ik met één muisklik tweeduizend personen kan bereiken.

Krijg je ook veel reacties?

Toch wel. Onlangs vroeg ik me af waar ik het best voor mijn rijbewijs kon oefenen, en ik kreeg wel meer dan honderd reacties over de parking van de Makro. En vorige week ben ik naar een aftershow van Prince gaan kijken in Parijs. Zijn management had gehoord dat ik fan was en dat is via Facebook en een aantal omwegen tot bij mij geraakt: ik stond op zowat een meter van Prince.

Durf je je internetverbinding nog uit te schakelen?

Ik ga volgende week naar de Ardennen en ik vraag me nu al af of ik daar wel online zal kunnen. Ik word er onrustig van als ik mijn mails niet kan checken. Drie dagen geheelonthouding lukt nog net.

Wordt het dan een verslaving?

Ik ervaar het niet als iets destructiefs. Ik ben een beetje een misantroop, zodat mijn sociaal leven door sms’en eigenlijk al gehalveerd is. Ik vind dat wel handig.

Nog websites die de moeite waard zijn?

Xhamster.com!

Vitalski kun je volgen op zijn blog, vitalskiblog.blogspot.com. Of je kunt hem aan het werk zien met teksten van Willem Elsschot op 6 augustus in Jolly Joker, een tijdelijke club op ’t Eilandje in Antwerpen.

alle links op

KNACKFOCUS.BE

Met bijdragen van Stijn Van Kerkhove & Jill Mathieu (iLife)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content