Ze bestaan! Wij presenteren u zes games die het aandurven de originele filmniet slaafs te volgen en zo zowel filmfans als gamers kunnen aanspreken.

PAST

The Thing(2002)

John Carpenters ijskoude griezelremake van The Thing From Another World kreeg een vervolg in de vorm van een videospel. Twee reddingsteams dienen de onrustwekkende radiostilte van U.S. Outpost 31 op Antarctica te onderzoeken. Net zoals in de film speelt vertrouwen én wantrouwen tussen de teamgenoten een belangrijke psychologische rol en wordt claustrofobische stilte afgewisseld met uitbundige actie.

The Warriors(2005 PS2/Xbox – 2007 PSP)

Enkele jaren geleden dook volledig uit het niets Walter Hills cultklassieker The Warriors (1979) op in een indrukwekkend spelavontuur. Via flashbacks beleeft de gamer gebeurtenissen die zich vóór die uit de film afspelen, maar ook enkele sleutelscènes uit de prent zelf krijgen een interactieve invulling.

Scarface: The World is Yours (2006)

Tony Montana weet zich in dit spel te redden uit de bloederige schietpartij die Brian De Palma op het einde van Scarface voor hem in petto had. Volledig berooid en met een stevige deuk in zijn ego moet de Cubaanse drugskoning zijn imperium steen voor steen heropbouwen. American History X– en Escobar-scenarist David McKenna zorgde voor het verhaal met tal van interessante referenties naar de film.

PRESENT & FUTURE

The Godfather II(nu verkrijgbaar)

In het nieuwe The Godfather-spel bepalen strategie en tactiek het wel of niet slagen van de misdaadmissies. De open spelomgeving, waarin de speler de vers aangestelde Don van New York vertolkt, kan naar hartenlust verkend worden. Een uitgebreide bespreking van de game krijgt u over twee weken in onze e-Focus.

Ghostbusters:The Videogame(juni 2009)

Tijdens de jaren 80 werd deze filmreeks door tieners de hemel in geprezen, maar onder gamefans verdiend verguisd. Even leek nog een filmsequel in de maak, toen Dan Aykroyd, Bill Murray en Ernie Hudson opnieuw met acteur/scenarist Harold Ramis verbroederden. Het blijft echter bij Ghostbuster: The Video-game, al wordt die door Ramis wel als het langverwachte derde deel uit de serie beschouwd.

Jason Bourne(2010)

Speluitgever Vivendi vertaalde vorig jaar de spionagewereld van Robert Ludlum naar het niet op unaniem lovende reacties ontvangen The BourneConspiracy. Concurrent Electronic Arts sloot begin februari een nieuwe overeenkomst met Ludlum en engageert zich voor het toekomstige TripleA-spel Jason Bourne. De toekomst zal uitwijzen of filmgames met deze titel alweer een nieuwe richting uitgaan.

(D.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content