Westlife

Iers vijftal dat doorbrak in 1999. Hun look: supergepolijst, maar ook onbestaand. Een eigen gezicht of imago valt nergens te bespeuren. Dankt zijn succes aan zijn ballads en de onzichtbare zesde man: co-manager Ronan Keating, ooit de spil van Boyzone en nu een succesvol soloartiest. Hun grootste successen waren covers: More than words (Extreme), I have a dream (ABBA) en het samen met een toen al desperate Mariah Carey opgenomen Against all odds (Phil Collins). Tekende in september nog een contract ter waarde van 20 miljoen pond bij BMG. De nakende release van een Greatest Hits doet echter twijfels rijzen omtrent hun voortbestaan.

‘N Sync

Amerikaans vijftal dat het eerst toesloeg in Europa. Vooral Duitsland was gek op de makkelijk in het oor klinkende singles als Tearin’ up my heart en I want you back. In Amerika verkocht het album No strings attached (2000) wel meteen 2,5 miljoen exemplaren in de eerste week. Hun up-temposound klinkt Amerikaans en bijwijlen vet en dansbaar. Ook hun peperdure videoclips dragen een Amerikaanse special-effectsstempel. Dreigt uit elkaar te vallen nu Justin solo gaat en anderen eveneens in de studio zitten. En Lance wordt met de hulp van de Russen volgend jaar de eerste popster in de ruimte. Van zijn wedervaren aldaar wordt een nu al met de nodige hype omgeven reality-soap gemaakt.

Blue

Relatief nieuwe Britse boysband, begonnen in 2000, met sterke r&b-invloeden. De voorbije twaalf maanden gingen All rise en Fly by allebei naar nummer 1 in de Britse hitlijsten. Ook op het vasteland waren het dikke hits. Het zopas verschenen One Love, momenteel in de Britse top-3, klinkt als meer van hetzelfde, maar op de casting valt niets aan te merken: deze multiraciale boysband ziet er eindelijk weer een beetje uit en heeft een coole, soms wat ruige look. In december verschijnt de kerstsingle Sorry seems to be the hardest word, opgenomen in samenwerking met Elton John, de oorspronkelijke uitvoerder.

Quentin Elias

Het succes van Robbie Williams, ooit weggelachen bij Take That, is eerder uitzondering dan regel in boysbandland. Zoals Justin Timberlake en Nick Carter probeert echter ook de Franse Quentin Elias (26) een solocarrière uit te bouwen. Na vier jaar Alliage, verscheen deze maand zijn eerste single, Always the last to say goodbye. Van ruggensteun gesproken: Elias rekent op de hulp van grote namen als Ernie Lake, ooit producer van Toni Braxton en Whitney Houston, Nile Rodgers, bekend van werk met onder meer Madonna. Bovendien werd de erg naakte videoclip voor de eerste single, te zien op www.quentinelias.com, geregisseerd door Vincent Rouffaer, gestyled door Viviane Audenaert en gedraaid in het Antwerpse met een overwegend Belgische ploeg. De connectie gaat nog verder: de producer van Elias is de Belgische zakenman en uitgever Christian Moeyaert.

Door Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content