Voordat u te weten komt wie wie om zeep hielp, moet u weten wie wie is. Een handleiding bij Dan Browns personages en Ron Howards cast. Vergeet de gids niet.

Silas (Paul Bettany)

Het personage Een getormenteerde en misbruikte albino. Werd gered door Opus Dei en geeft zich over aan het kwaad in naam van God. Zijn mantra: pijn is goed. De acteur Stond aan de zijde van Russell Crowe in A Beautiful Mind en Master and Commander.

Bisschop Manuel Aringarosa (Alfred Molina)

Het personage Hoofd van Opus Dei. Zijn religieuze zelotisme wordt alleen overschaduwd door zijn honger naar macht. De acteur Laatst gesignaleerd als de boosaardige Doc Ock in Spider-Man 2. Naast Molina zijn The Joker en Lex Luthor plechtige communicanten.

Robert Langdon (Tom Hanks)

Het personage Grijzend en stijlvol. Door Brown omschreven als ‘Harrison Ford in Schotse tweed’. Als professor religieuze symboliek op Harvard komt hij in een moordonderzoek terecht, en zet hij zijn veiligheid op het spel om de waarheid te onthullen. De acteur Tom Hanks werkte al met regisseur Ron Howard in Splash (1984) en Apollo 13 (1995).

Sir Leigh Teabing (Ian McKellen)

Het personage Rijke historicus met een passie voor de Heilige Graal. De acteur De onvergelijkbare McKellen vertolkte Gandalf in de Lord of the Rings-trilogie en is eind mei ook te zien in X-Men 3.

Sophie Neveu (Audrey Tautou)

Het personage Knappe, Franse cryptografe met olijfogen, die bekend staat om haar koppige vastberadenheid. Als bondgenote van Langdon ontcijfert ze ook de geheimen van haar eigen leven. De actrice Veroverde de wereld als de seut Amélie Poulain. Werd een beetje vleselijker in A Very Long Engagement.

Kapitein Bezu Fache (Jean Reno)

Het personage De diepreligieuze politiekapitein, bekend als De Stier, onderzoekt de moord op Jacques Saunière, curator van het Louvre. Beschikt over zo’n bovennatuurlijke intuïtie dat het lijkt alsof ‘God in zijn oor fluistert’. De acteur Fransman met Spaanse roots. Werd internationaal vooral bekend door zijn optreden in La Femme Nikita en The Professional.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content