Terwijl het tweede deel van de Twilight-saga richting bioscopen fladdert, dorst Hollywood naar nog meer vampierbloed – én naar uw centen. De drie belangrijkste tv-series en films van de huidige revival.

Being Human (2008-…)

Een vampier, een spook en een weerwolf hokken samen in een huis in Bristol in deze tragikomische BBC Three-serie over het alledaagse leven van onalledaagse creaturen. De reeks ging deze zomer ook in de States op antenne en reeks twee wordt begin volgend jaar op de Beeb verwacht.

True Blood (2008-…)

American Beauty-scenarist Alan Ball scoort na Six Feet Under zijn tweede hit voor HBO met deze dramareeks naar The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. In het fictieve stadje Bon Temps, Louisiana leven mensen en vampieren naast elkaar , zoals de telepathisch begaafde serveuse Anna Paquin en haar ondode amant Bill Compton. Reeks één won een Emmy en een Golden Globe, reeks twee loopt nu op HBO en reeks drie loert aan de einder.

The Vampire Diaries (2009-…)

De nieuwste tienerserie in de lucratieve schaduw van Twilight is deze gloednieuwe reeks van CTV, Canada’s grootste privézender, over een schoolmeisje dat moet kiezen tussen twee vampierbroers. De eerste reeks naar de Night World-bestsellers van L.J. Smith is verkocht aan negen landen, terwijl de Amerikaanse premiè-re op the CW Television Network bijna 5 miljoen kijkers naar de beeldbuis zoog.

Let the Right One In (2008)

In deze verrassende Zweedse huiverhit van Tomas Alfredson ondervindt de 12-jarige Eli dat er voor jonge meisjesvampiers ergere gesels zijn dan woedende meutes of met kruisen zwaaiende demonenjagers. Met name: de eenzaamheid van een ondode puber in de wereld der levenden. Wie de Belgische bioscoop-release deze zomer heeft gemist, kan deze emotioneel doorbloede genre-hybride sinds kort inhalen op Blu-Rayof dvd.

Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant (Uit sinds 4 november)

De jonge Darren ontmoet de mysterieuze Larten Crepsley (John C. Reilly) die bij een circus werkt, maar eigenlijk een vampier is. Samen trekken zeon the road, waarbij Crepsley van Darren een volbloed bloedzuiger hoopt te maken.De eerste film naar de driedelige boekenreeks The Saga of Darren Shan in een regie van American Pie– en About A Boy-coregisseur Paul Weitz, broer van Twilight 2-maker Chris Weitz.

Daybreakers (Release VS: januari 2010 / nog geen Belgische verdeler)

2019. Een pandemie heeft 95 procent van de mensen in vampiers veranderd, waardoor de resterende 5 procent opgejaagd wild is en de globale bloedvoorraad er bijna door zit. Blitse sciencefictionhorror van de Australische broertjes Peter en Michael Spierig, met naar mensenbloed dorstende acteurs als Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill en Hillary Duff.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content