Uitgebroed

Uitgebroed ***

Eerste zin En zo wordt Caroline Dumoulin op 25 februari 2017 de groupie van een gevangene.

Wanneer Lilith zich onder een trein gooit, is niemand verbaasd: haar zoon werd dood teruggevonden in de kelder van een gestoorde vrouw en daar kan ze maar niet mee leven. Toch is er meer aan de hand: Lilith heeft haar eigen dood zorgvuldig in scène gezet.

Over het waarom en hoe van haar plan gaat deze misdaadroman, en vooral over de gruwelijke dingen die mensen elkaar aandoen: de man die zijn vrouw jarenlang verdooft en verkracht, de eenzame vrouw die wraak neemt op een inbreker, het junkieverdriet van een zwanger meisje. Craenbroek weet beter dan wie ook hoe je je eigen dood kunt faken, een moord kunt plegen zonder sporen achter te laten en iemand anders de schuld in de schoenen kunt schuiven.

In Amerika kijkt niemand nog op als een forensisch patholoog of rechercheur zich als bestsellerauteur ontpopt. Bij ons frons je toch even de wenkbrauwen wanneer een gerechtsarts voor fictie gaat. Craenbroek debuteert echter met verve: knappe plot, stevig tempo, humor en venijn dat toch altijd in het staartje zit. Ze is een verrassende nieuwkomer in de Vlaamse misdaadliteratuur.

Pat Craenbroek, Paris Books, 324 blz., ? 20,00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content