Reeks: *

Extra’s:

(Warner Home Video)

Vanaf deze week in de winkel: het achtste seizoen van de Amerikaanse sitcom Two and a Half Men, tevens de laatste jaargang met Charlie Sheen. De acteur werd enkele maanden geleden immers ontslagen na misstappen met drugs, drank en prostituees. Opkomst en ondergang van Sheen in acht stappen:

1. De komische reeks over een gescheiden vader met een zoon die zijn losbandige broer in huis neemt, gaat in 2003 van start. Charlie Sheen heeft dan al een welverdiende reputatie als ‘bad boy’ en de rol van vrouwenzot Charlie Harper is deels op hem geïnspireerd.

2. Two and a Half Men groeit uit tot de populairste – zij het zeker niet de beste – sitcom van de afgelopen jaren. Sheen wordt onder meer drie keer genomineerd voor een Emmy.

3. In Sheens privéleven gaat het echter van kwaad naar erger. In 2005 vraagt Denise Richards de scheiding aan, wegens zijn drugsverslaving en gewelddadige gedrag. Hij hertrouwt met Brooke Mueller, maar in 2010 gaan ook zij uit elkaar. De afgelopen maanden leeft hij samen met twee vrouwen, onder wie een pornoactrice, maar ook die relaties lopen op de klippen.

4. Er duiken om de haverklap verhalen over uitspattingen met drugs en prostituees op. In oktober 2010 wordt Sheen opgepakt nadat hij onder invloed een hotelkamer heeft vernield, afgelopen januari moet hij wegens ‘buikpijn’ door de spoeddienst afgevoerd worden en in maart klopt de politie bij hem aan om zijn twee kinderen uit zijn huwelijk met Mueller weg te halen.

5. De capriolen van Sheen -met 1,8 miljoen dollar per aflevering de best betaalde tv-ster in de VS – verstoren de opnames en verzuren de relatie met zijn collega’s. Bedenker Chuck Lorre ventileert zijn frustratie via korte boodschappen die na de aftiteling op het scherm komen. Zoals: ‘I don’t drink. I don’t smoke. I don’t do drugs. I don’t have crazy, reckless sex with strangers. If Charlie Sheen outlives me, I’m gonna be really pissed.’

6. Terwijl de opnames opgeschort zijn om hem te laten afkicken, geeft Sheen eind februari enkele interviews, waarin hij onder meer 1,2 miljoen dollar opslag vraagt en Lorre een ‘charlatan’ noemt. Daags nadien opent hij een Twitteraccount, en na iets meer dan 25 uur heeft hij al één miljoen volgers, een absoluut record.

7. Producent Warner kan er minder om lachen: het achtste seizoen wordt na 16 van de geplande 24 afleveringen stopgezet en op 7 maart wordt Sheen ontslagen.

8. In mei raakt bekend dat Ashton Kutcher de plaats van Sheen inneemt. De eerste aflevering van het negende seizoen is enkele weken geleden uitgezonden in de VS en haalde een recordcijfer van 28 miljoen kijkers. Het huwelijk van Kutcher en Demi Moore is sindsdien echter wel in een storm terechtgekomen omdat de acteur zou zijn vreemdgegaan. Herhaalt de geschiedenis zich?

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content