TRIPEL TUSSENDOORTJE

Dimitri Dewever medewerker Trends

Assassin’s Creed Chronicles stuurt je op sluip-en-knokavontuur in China, India en Rusland. Aardig tijdverdrijf, niet meer.

CHINA

Chronicles is een spin-off van de ‘klassieke’ Assassin’s Creed-saga. De drie losse, downloadbare episodes van dat uitstapje (China, India en Russia) zijn onder de noemer Trilogy nu in één pakket verkrijgbaar, ook in een fysieke winkelversie. Chronicles is opgebouwd in 2.5D-stijl: in zijaanzicht met opgelegde camerastandpunten en diepte-effecten à la Prince of Persia (1989). In China speel je Shao Jun ten tijde van de Ming-dynastie, meer bepaald het jaar 1526. Samen met de nieuwe assassijnenleider wil ze het land van het juk van de tempeliers bevrijden. Amazone Shao Jun is fluks en lenig en hanteert zwaarden en pijltouwen.

INDIA

De tweede episode speelt zich tijdsgewijs al een stuk dichter bij huis af: anno 1841 komt het Britse koloniale India onder druk te staan. Terwijl de sikhs oorlog voeren tegen de East India Company gaat protagonist Arbaaz Mir op zoek naar een beruchte diamant die een meester-tempelier van de assassijnse broederschap gestolen heeft. Ondertussen moet hij ook zijn geestelijke vader beschermen én zijn geliefde – een prinses – redden. De Indiase tempels, waterpartijen en dakkoepels ogen haarscherp en zijn betoverend mooi.

RUSSIA

Het sluitstuk van dit drieluik, het minst uitgewerkte deel, speelt zich af in 1918, in de nasleep van de Russische Oktoberrevolutie. Je kruipt in de Slavische huid van Nikolaj Orelov. Vóór hij met zijn gezin kan vertrekken moet hij voor de assassijnen nog één missie volbrengen: de gekidnapte familie van de tsaar bevrijden én een belangrijk artefact stelen. Maar dat loopt niet helemaal zoals gepland. Nikolaj slaat met zijn buit en een prinses op de vlucht, met een half leger tempeliers en bolsjewieken in zijn kielzog. De eeuwenoude vete tussen de assassijnen en de tempeliers laait hoog op.

VERDICT

De hoofdreeks van Assassin’s Creed slaat een jaartje over om zich over de toekomst te bezinnen, dus fans moeten het met deze spin-off stellen. De atmosfeer en visuals zijn prima. De spelarchitectuur en de missies zijn zeker niet even groots als bij de moederreeks, maar als tussendoortje zijn ze zeker te pruimen. Daartegenover staat dat de actie iets te simpel is om drie episodes lang te blijven boeien. Ook nemen de games je wat te strak bij de hand: je keuzemogelijkheden qua missieaanpak zijn minimaal en de omgevingen geven je veel te weinig bewegingsvrijheid. Fijn tijdverdrijf, maar niet echt memorabel of innovatief.

ASSASSIN’S CREED CHRONICLES: TRILOGY ***

PC, PS4, XBOX ONE, PS VITA (IN APRIL)

UBISOFT

DIMITRI DEWEVER

Partner Content