Dimitri Dewever medewerker Trends

De drie eerste Uncharted-avonturen zijn via de Nathan Drake Collection nu in een opgewaardeerde bundel verkrijgbaar voor PlayStation 4.

ACHTERGROND

Alle remasters nog aan toe! In afwachting van de vierde Uncharted – die volgend jaar in maart verschijnt – serveert spelmaker Naughty Dog (ook bekend van The Last of Us) met de Nathan Drake Collection de drie eerste games in een vers gestreken PlayStation 4-jasje. De eerste episode, Drake’s Fortune, is inmiddels acht jaar oud en was destijds een van de eerste exclusieve actietoppers op PlayStation 3. Vandaag kunt u het spel samen met zijn twee sequels (her)ontdekken op PS4.

DE GAMES

Als een vleesgeworden kruising tussen Indiana Jones en James Bond is Uncharted-held Nathan Drake bovenal een avonturier in hart en nieren. In Drake’s Fortune speurt hij op een tropisch eiland naar de legendarische gouden stad El Dorado, in Among Thieves treedt hij in de voetsporen van Marco Polo, en in Drake’s Deception waant hij zich Lawrence of Arabia. De spelreeks heeft de scheidingslijn tussen spectaculaire Hollywoodfilm en interactieve videogame doen vervagen. De besturing is laagdrempelig, de actie snel en de ervaring adrenalineverhogend. Perfect voer voor gamerotten én -leken.

TOEVOEGINGEN

Diehardfans zullen in de wolken zijn met de twee nieuwe brutal– en speed runspelmodi, die de games respectievelijk aartsmoeilijk en uitdagend maken. Controllerklunzen kunnen aan de slag in een nieuwe explorer-modus, die de drie verhalen als interactieve films toont, met ultragemakkelijk platform-, puzzel- en knokwerk. Net zoals bij The Last of Us is er ook een photo-modus. Daarmee kunt u binnen de spelwereld ultragedetailleerde foto’s maken en die delen met vrienden. Uiteraard zijn er ook technische upgrades: 1080p hd-graphics, knappere texturen, meer geometrische details en vollere schaduwen.

VERDICT

Alleen de multiplayermogelijkheden ontbreken. Een bewuste beslissing van de studio, want online servers draaiende houden voor ‘oude’ games die focussen op de filmische verhaalmodus is erg duur, zo klinkt het. Moet u deze games opnieuw spelen als u de oude al eens voltooid hebt? Alleen als liefhebber van het eerste uur. Zodanig anders of beter is deze PS4-ervaring niet. Voor alle andere gamers zijn deze games wél echte must-plays: een hitpakket met tweeënhalve topgame – de eerste Uncharted zocht nog naar de juiste tonale balans. Episode twee en drie staan garant voor een bombastische blockbusterervaring!

UNCHARTED: THE NATHAN DRAKE COLLECTION ****

PLAYSTATION 4 – SCE

DIMITRI DEWEVER

Partner Content