(XBOX)

(PS2)

(XBOX )

(XBOX, PC)

PS2, XBOX

1 Forza Motorsport

Nooit gedacht dat Gran Turismo ooit onttroond zou worden als koning der racesimulators. Forza Motorsport heeft alles wat GT heeft, en zelfs een beetje méér. Wie niet onder de indruk is van de 233 wagens (van Amerikaanse, Aziatische en Europese makelij), de 31 parcours (verspreid over de hele wereld) en de optie om wagens te kopen en verkopen, staat met open mond te kijken naar de geavanceerde artificiële intelligentie en oogverblindende graphics.

2 God Of War

De mythes en de zwaarden verraden dat je in het oude Griekenland vertoeft, en de bloedspetters geven aan dat je er niet op vakantie bent. Je krijgt de opdracht om oorlogsgod Ares te vloeren, wat enkel lukt met staalharde vuisten én een heldere geest. In vrijwel alle action/adventure-games zijn de puzzels ondergeschikt aan de actie of omgekeerd; in God Of War staan ze op hetzelfde niveau. Animaties, actie, laadtijden, muziek, stemmenwerk, sfeer: álles is klasse.

3 Unreal Championship 2: The Liandri Conflict

De superieure graphics zijn geen verrassing, de wervelende combo-moves evenmin. Wat Unreal Championship: The Liandri Conflict bijzonder maakt, is de vlekkeloze omzetting van pc naar Xbox, de combinatie van combat vanuit eerste- en derdepersoonsperspectief, en de afwisseling tussen vuurgevechten en lijf-aan-lijfduels. Concurrerende spelmakers hebben prachtwerkjes gemaakt op basis van het Unreal-framework, maar Epic Games laat zien dat alles beter kan.

4 Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

Geen idee hoeveel Star Wars-games al zijn gepasseerd, maar Knights of the Old Republic II: The Sith Lords kan er zeker nog bij. Tijdens deze sterrenoorlog ontdek je dat het moeilijk kiezen is tussen de Dark Side en het Licht, omdat er zich tussen zwart en wit een grote grijze zone bevindt. Er is nooit één oplossing, nooit één weg die naar de waarheid leidt. Resultaat: in de kosmos leer je jezelf kennen.

5 Burnout Revenge

In Burnout Revenge komt het er niet op aan om als eerste de finish te bereiken, maar om de tegenstanders van de baan te duwen. Verkeersagressie is een deugd, hoffelijkheid een handicap. De opvolger van Burnout Takedown bevat meer spanning dan Formula One en meer brutaliteiten dan Grand Theft Auto. De races én de crashes worden wonderbaarlijk mooi in beeld gebracht. Takedown gold als de beste racegame van 2004, Revenge is nog iets beter.

(B.V.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content