Macfanaat Tom Waes zit per dag zo’n vijf uur voor zijn computer. Doelloos rondsurfen doet hij echter nooit.

In je volgende programma, ‘Tomtesteron’, test je handleidingen aan de hand van gekke stunts. Ideetjes opgedaan op YouTube?

Absoluut! Bovendien hoef je maar aan een scène uit een oude film te denken of je vindt ze op die site. YouTube vormt een ongelooflijk archief, zolang je maar weet hoe te zoeken.

Volg je ook het nieuws op internet?

Ik ga niet actief op zoek, maar ben wel geabonneerd op RSS-feeds van verschillende sites. Die van CNN bijvoorbeeld stuurt me regelmatig updates. Trouwens, op die manier hou ik ook mijn computerprogramma’s up-to-date.

Zijn er sites die je zelf dagelijks bezoekt?

Als we aan het monteren zijn, komt VideoCopilot.net goed van pas. Daar kan je allerlei geluidseffecten downloaden. Je moet ervoor betalen, maar ze zijn écht de moeite.

Download je ook wel eens andere dingen, muziek bijvoorbeeld?

Voor de muziek die we in onze programma’s gebruiken, betalen we rechten. Ik ben principieel tegen illegaal downloaden. Ondanks mijn 1500 cd’s tellende collectie koop ik heel veel songs op iTunes. Ik zit trouwens te wachten tot je ook hier via iTunes films kan huren.

Wat is jouw favoriete internetontdekking?

Skype vind ik geweldig, zeker als je zo vaak naar het buitenland moet bellen als ik. Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen nog gewoon betalen om te telefoneren. Chatten vind ik maar niks. Ik hoor liever iemand lachen dan dat ik hem ‘lol’ zie schrijven.

Heb je dan ook al een iPhone?

Ik beken: ik ben een gadgetfreak. In Amerika heb ik me dus een iPhone aangeschaft, die ik netjes heb laten kraken. Het is de enige telefoon die volledig met mijn Mac te synchroniseren is. Ik ben nogal een Macfanaat – we hebben er thuis vier. Als ik nu op een pc moet werken, voel ik me ongelooflijk dom.

Welk digitaal gadget zou je iedereen aanraden?

Een zo groot mogelijke externe harde schijf van LaCie. Die werkt zonder elektriciteit en je kan er enorm veel op bewaren. Zo neem ik overal mijn muziek en foto’s mee. Aan mijn sleutelbos heb ik ook nog een memory stick hangen, altijd handig.

Wat ligt er dan weer ongebruikt in je kast?

Die ligt vol ongebruikte dingen (lacht). Een tijd geleden kocht ik een DVB-tuner waarmee je overal televisie kan kijken. Ik denk dat ik hem tot nu toe amper twee keer gebruikt heb. Je kan er ook alleen maar Eén en Canvas mee ontvangen.

Heb je digitale televisie?

Aangezien ik op een boot woon, heb ik geen vaste telefoonlijn noch kabel. Ik heb wel satelliet-tv. Drieduizend kanalen, voor elke hobby een – poker, god of porno. Ik durf wel eens te blijven hangen bij het Sailing Channel, om te dromen van exuberante schepen die ik toch nooit zal kunnen betalen.

Op maandag 17 maart begint ‘Hagger Trippy’, het nieuwe seizoen van het oorspronkelijke ‘Trigger Happy’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content