Acteur Tom Van Landuyt maakt tegenwoordig uitstapjes naar muziek. Hij is er niet vies van om daarbij zijn computer in te schakelen.

Ben jij vergroeid met je computer?

Ik maak wel veel tijd voor de noodzakelijke dingen, vaak check ik ’s avonds laat nog mijn mails. Waaraan ik dan weer niet meedoe, is Facebook. Naar het schijnt is ‘defrienden’ nu al hip, ik zou toch graag mijn vrienden behouden. Trouwens, ik zie ze liever in levenden lijve en ik heb daar nu al te weinig tijd voor. Wat ik dan wel weer fantastisch vind, is dat je via het internet alles kunt opzoeken. Ik neem geen encyclopedie of woordenboek meer vast, ik vind het allemaal online. Tijdens de generiek van een film zie ik de naam van een regisseur die ik niet ken, nadien zoek ik hem even op en vind ik een hele hoop informatie: van filmpjes tot sites waar ik de dvd kan kopen.

Koop je wel eens spullen online?

Ik download geen muziek, legaal of illegaal. Van al mijn cd’s maak ik wel een back-up op mijn harde schijf, zodat ik nog een kopie heb als er iets stuk gaat. Ik ben een van die aliens die geen iPod heeft. Bovendien heb ik een heel eenvoudige gsm die me zegt hoe laat het is en rinkelt als iemand me belt. Meer hoef ik ook niet.

Het klinkt alsof je geen grote fan bent van de technologische revolutie.

Toch wel, ik ben veel met computers bezig. Ik neem muziek op met professionele programma’s, ik monteer video’s en dergelijke, maar ik ben niet into gadgets. Bovendien ben ik heel erg gevoelig aan geluidskwaliteit. Ik houd niet van gecomprimeerde muziekbestanden zoals mp3’s, ik vind die heel vermoeiend om naar te luisteren. Ik hoor dat en ik word daar ongelukkig van.

Zijn er technologische snufjes die je niet meer kunt missen?

Skype vind ik echt fantastisch. Ik kan gratis bellen met mijn familie in Australië. Ik houd Skype voor gesprekken in beperkte kring, al ken ik ook filmproducenten die zo wereldwijd vergaderingen houden en op die manier hun scenario bewerken. Ik ben zelf een mensenmens, ik zie graag vlees en bloed voor mij. Maar af en toe is iets als Skype toch handig.

Ben jij altijd en overal bereikbaar?

Neen, als ik een paar dagen in Amsterdam zit, zet ik mijn telefoon graag uit. Een paar dagen zonder internet is echter echt gevaarlijk: iedereen denkt je heel snel te kunnen bereiken en als je niet snel genoeg antwoordt, kun je wel eens een opdracht mislopen. Ik spendeer dan ook uren aan de computer om alles te kunnen bijhouden en te organiseren.

Tom Van Landuyt brengt zijn tweede plaat uit, getiteld ‘Man Zo Nu En Dan’. Meer info vind je op tomvanlanduyt.com.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (iLife)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content