Vijf groepen waarvan u de komende maanden uitstekende biopics, documentaires en/of mag verwachten.

1 Rolling Stones Na zijn onvolprezen Dylandocumentaire No Direction Home vroegen The Rolling Stones regisseur Martin Scorsese eind vorig jaar om twee concerten te filmen in het Beacon Theatre in New York. Een en ander zou moeten leiden tot een concertfilm annex documentaire met de werktitel Shine A Light, waarin ook een cameo van Jack White te zien zou zijn. Voor de backstagebeelden zorgde Albert Maysles, coregisseur van de Stonesfilm Gimme Shelter.

2 Marvin Gaye Na de biopics over Johnny Cash en Ray Charles wordt nu ook het levensverhaal van Marvin Gaye verfilmd, door regisseuse Lauren Goodman. Niet Jamie Foxx maar Jesse L. Martin zou de legendarische soulzanger spelen in Sexual Healing, een film die vooral zou inzoomen op Gayes laatste jaren: zijn ballingschap in Oostende en natuurlijk de moeilijke relatie met zijn vader, die hem op zijn 45e na een hoog oplopende ruzie doodschoot.

3 Joy Division In mei is het dertig jaar geleden dat Joy Division zijn eerste optreden gaf, en dat zullen we geweten hebben. Behalve een biopic over Ian Curtis zaliger in een regie van Anton Corbijn verschijnen in 2007 een hele resem dvd’s: een documentaire over de groep van regisseur Grant Gee – die eerder tekende voor de schitterende Radioheadfilm Meeting People Is Easy – en een stuk of wat live-dvd’s met onder meer het concert dat Joy Division in 1979 speelde in de Brusselse zaal Plan K.

4 Scott Walker Scott Walker verraste vriend en vijand vorig jaar met The Drift, en krijgt aan de vooravond van zijn 65e verjaardag van regisseur Stephen ‘Cinemania’ Kijak een documentaire cadeau: 30 Century Man. Onder meer David Bowie, Jarvis Cocker en Damon Albarn laten hun hooggeleerde licht schijnen over de enigmatische singer-songwriter en kluizenaar.

5 Mötley CrüeThe Dirt, de schandaalbiografie van de roemruchte heavymetalgroep Mötley Crüe uit 2001, zou dit jaar verfilmd worden met – als we onze waarzegger mogen geloven – Christopher Walken als Ozzy Osbourne en Val Kilmer als David Lee Roth. ‘Mensen gaan zich afvragen hoe we erin slaagden om de groep te overleven’, liet bassist Nikki Sixx alvast weten in een interview.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content