1 BEATS

JOSSE DE PAUW EN HET TONEEL-

HUIS. PREMIèRE OP 23/02 IN HET

TONEELHUIS, ANTWERPEN. REIS-

VOORSTELLINGEN VAN 14/3 TOT

29/4/06. INFO EN TICKETS: www.

toneelhuis.be OF tel. 03 224 88 44.

Marc Didden, Josse De Pauw en Roland zetten samen met acteurs van Het Toneelhuis hun schouders onder een voorstelling rond Beat-poets als William Burroughs, Ginsberg en Kerouac – laten we hopen dat ze Brion Gysin niet vergeten. Elke avond zal ontsporen in een jamsessie met gastschrijvers en -performers. Beatific!

2 FOE

JOHAN SIMONS EN NTGENT.

PREMIèRE 4/3/06 IN MüNCHEN

(MüNCHNER KAMMERSPIELE).

VLAAMSE PREMIèRE 11/03 IN NTGENT,

DAN OP EUROPESE TOURNEE. INFO

EN TICKETS: WWW.NTGENT.BE

In Foe herschreef J.M. Coetzee de mythe van het Robinsoneiland vanuit het perspectief van Susan Barton, die op het eiland aanspoelt en getuige is van het machtsspel tussen de blanke Robinson en zijn zwarte Vrijdag. Regisseur Johan Simons bewees al eerder uitzonderlijk sterk te zijn in adaptaties van moderne literatuur (zie ook Platform).

3 DE DAMEN

ERIC DE VOLDER, TONEELGROEP

CEREMONIA EN KVS. PREMIERE

OP 15/06 IN KVS, BRUSSEL.

INFO EN TICKETS: WWW.KVS.BE

Eric De Volder, ondertussen een vaste waarde in het theaterlandschap, deelt met het KVS zijn liefde voor miniatuurtjes uit de Vlaamse en Belgische geschiedenis. Benieuwd hoe ze er in ‘De Damen’ mee omspringen. Een tip: ‘Damen’ wordt in West-Vlaanderen gebruikt als roepnaam voor onderwijzeressen-kloosterzusters/nonnen.

4 The Threepenny Opera

WALLACE SHAWN EN ROUNDABOUT

THEATRE COMPANY. AVANT-PREMIèRE 24/3

IN STUDIO 54, BROADWAY-PREMIèRE OP

20/04, OP HET PROGRAMMA TOT 11/06.

INFO EN TICKETS: WWW.BROADWAY.COM

Broadway maakt de planken vrij voor de legendarische opera van Bertolt Brecht and Kurt Weill, een donkere satire over het dunne laagje vernis van onze beschaving, met aantrekkelijke dieven, sappige prostituees en onvergetelijke melodieën. Dé bonus van deze adaptatie wordt Cyndi Lauper! Noteer alvast het antwoord op de vraag ‘What keeps mankind alive?’: ‘Mankind is kept alive by bestial acts!’

5 Tarzan

DISNEY. BROADWAY

PREMIèRE OP 24/03.

INFO EN TICKETS:

WWW.BROADWAY.COM

Me Tarzan! You Jane! Broadway The Musical! Jawel: het verhaal over de jodelende aapmens als musical. Phil Collins, die eerder tekende voor de filmmuziek, schreef mee aan de score ervan. Disney belooft haar vijfde Broadway-productie ook op wereldtoernee te zenden.

(W.S.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content