Een console staat of valt met de beschikbare TITELS. Op de dag van de lancering kan u kiezen uit 32 PS3-GAMEs. DE VOORNAAMSTE OP EEN RIJ.

Assassin’s Creed

In het jaar 1191 probeert een gilde van huurmoordenaars in Jeruzalem en Damascus de negen verantwoordelijken voor de Derde Kruistocht te elimineren. U krijgt de rol van assas- sin Altaïr toebedeeld en mag om uw taak te volbrengen in de tijd reizen. Dat laatste moest eigenlijk nog even geheim blijven, maar een stemactrice praatte zopas in een interview haar mond voorbij. Waarmee ze het spanningsveld rond een van de meest geanticipeerde games van 2007 ietwat ondermijnde.

Eye Of Judgment

Veelbelovende combinatie van video- game en ruilkaartspel, die gebruik maakt van het nieuwe, grotere broertje van de PS2-camera EyeToy. De spelers schuiven speciale kaarten (110 in totaal) met streepjescodes voor de lens en op het scherm verschijnen allerlei monsters, die met elkaar in de clinch gaan. Leuke gimmick: de creaturen reageren ook op bewegingen in hun buurt. Als je een vinger uitsteekt zal de draak er- naar klauwen.

Formula One Championship Edition

Gamers kunnen al jaren het F1-kampioenschap naspelen op hun PlayStation, maar op de PS3 zal de snelste autokoers ter wereld zich in volle HD-pracht ontplooien met indrukwekkende schade-, weers- en lichteffecten. De artificiële intelligentie staat zo op punt dat ook de computergestuurde wagens die onder druk staan onverwachte fouten maken.

Genji: Day Of The Blade

Teletijdmachinetrip naar het feodale Japan van de 19e eeuw, waar je terechtkomt in een van de massale gevechten die losjes gebaseerd zijn op de historische vete tussen de clans Genji en Heishi. De verhaallijn is stevig uitgewerkt, de actie verbluffend – veldslagen waarbij honderd soldaten tegelijkertijd op elkaar inhakken zijn geen uitzondering. Dankzij de medewerking van ’s werelds beste zwaardvechter, Mitsuhiko Seike, fileren versgeslepen katana’s de vijanden volgens de regels van de kunst. Je kan ook in het zadel wippen voor een draftocht over het slagveld of inschepen voor een gevecht op zee.

Heavenly Sword

Tijdens zijn laatste veroverings- tocht botst de boosaardige koning Botan op onverwachte weerstand: de rosse furie Nariko, die wraak gezworen heeft op de indringers en gewapend is met een zwaard dat ooit aan een godheid toebehoorde – ook al stelt ze zich daarmee bloot aan een dodelijke vloek. Verwacht brutale lijf-aan-lijfgevechten met roestige wapens, waarbij het bloed even sierlijk sproeit als de fonteinen van de Bellagio in Las Vegas. Andy Serkis, de man die eerder gestalte gaf aan Gollum uit The Lord of The Rings en de overmaatse gorilla in Peter Jacksons remake van King Kong, nam de rol van koning Botan voor zijn rekening.

Lair

Klem een gevlederde draak tussen je benen en tracht als drakenridder een beschaving te beschermen tegen vijandige legers. De draak is niet alleen een milieuvriendelijk transportmiddel, met zijn scherpe tanden en licht ontvlambare adem versnijdt en barbecuet hij ook vijanden. De spelwereld van Lair vertoont opvallende gelijkenissen met Tolkiens Midden-Aarde: een donkere fantasywereld, reusachtige legers en draken die als twee druppels lijken op de ‘Fell Beasts’ uit The Lord of The Rings.

MotorStorm

Gamestudio Evolution (bekend van de rallyfranchise WRC) trok naar Monument Valley in de Amerikaanse staat Utah om HD-opnamen van de natuur te maken. Die beelden vormden de basis voor het modderige en stoffige decor waarin motoren, roestige buggy’s, vrachtwagens en racebolides het in deze van de pot gerukte racegame tegen elkaar opnemen. Met extreme grafische details zoals woestijnstof dat zich na enkele rondjes op de carrosserie verzamelt of steeds dieper wordende moddersporen, en een adrenaline pompende soundtrack met o.a. Nirvana, Slipknot, Primal Scream, Monster Magnet en Wolfmother. Ideaal om in multiplayermode tegen vrienden te racen zonder respect voor de voorrangsregels en elkaar heerlijk de huid vol te schelden via de koptelefoon.

Resistance: Fall Of Men

Snoeiharde shooter waarin de wereldgeschiedenis een interessante wending krijgt. De Tweede Wereldoorlog heeft nooit plaatsgevonden, maar in de jaren 50 wordt de mensheid wel onder de voet gelopen door de Chimaera, buitenaardse griezels die de aarde als ideaal kweeklaboratorium zien. De afstotelijke aliens hebben alles onder controle, maar stuiten in Engeland op de laatste haard van menselijk verzet. Fantastische graphics, bijzonder hardnekkige en slimme vijanden en een wapenarsenaal dat het shootergenre nieuwe adem geeft.

Ridge Racer 7

Voor elke nieuwe PlayStation een nieuwe game uit de Ridge Racer-reeks. Aan de succesformule – razendsnelle maar eenvoudige gameplay met haarscherpe beelden – werd niet geraakt. Nieuw is de optie om de bolides te tunen met meer dan 200.000 mogelijkheden. De nagelnieuwe Career Mode daagt je uit om de beste Ridge Racer te worden, maar daarvoor moet je wel 160 races winnen. Via het PlayStation Network kunnen tot 14 spelers tegelijk racen.

Sonic The Hedgehog

Sonic de blauwe egel, met meer dan dertig games en 38 miljoen kopers ooit hét uithangbord van Sega, viert zijn vijftiende verjaardag. Zet je schrap voor een middelpuntvliedende en supersonische actiegame die een stoet oude bekenden ten tonele voert. De boosaardige Dr. Eggman maakt het weer bont en ook Knuckles, Shadow en Tails zijn van de partij.

Tiger Woods PGA Tour 2007

Electronic Arts trok alle registers open voor deze golfgame. Met de nieuwe UCAP-technologie konden de makers de meest subtiele gelaatsuitdrukkingen van Woods vastleggen. Die geven extra cachet aan de game wanneer de virtuele Tiger bijvoorbeeld een hole in one slaat. Ook andere topspelers zoals John Daly, Vijay Singh en Annika Sorenstam swingen er virtueel op los.

Virtua Fighter 5

Knokspel waarin diverse vechtkunsten beoefend worden. Gewoon heerlijk op de neus timmeren kan, maar wie de moeilijkste knoppencombinaties onder de knie krijgt, vloert zijn tegenstander op echt verbluffende wijze. In editie 5 treden twee nieuwe vechtersbazen aan in het World Fighting Championship: de Mexicaanse worstelaar El Blaze en knappe kungfumeid Eileen. Extreem gedetailleerde decors en outfits en een knappe 3D-wereld zorgen voor pure eye candy.

Warhawk

Remake van de game die in het pixeltijdperk furore maakte op de Commodore 64. Als volleerde luchtpiraat moet je vijandige aanvallen afwenden. De meeste tijd zit je achter de stuurknuppel van het wendbare vliegtuig Warhawk, maar je kunt ook je toestel aan de grond zetten en je in het strijdgewoel mengen met afweergeschut of rollend materieel. De dogfights in de lucht zijn intens. Je hoeft de bewegingsgevoelige nieuwe SIXAXIS-controller maar in de gewenste vliegrichting te bewegen om de meest complexe manoeuvres uit te voeren.

(R.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content