Voor stand-upcomedian Thomas Smith staan computer en internet gelijk aan werken. Voor ontspanning gaat hij liever de deur uit.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life)

Veel stand-uppers worden bekend via YouTube. Volg jij zo het opkomende talent?

Ik kijk vrij veel naar video’s op YouTube, vooral dan naar die van Amerikaanse en Britse comedians. Je klikt op iemand die je kent en in de playlist verschijnen dan onbekende namen. Soms kun je op die manier echte pareltjes ontdekken. Zoals Brian Regan, die is echt goed. Meestal surf ik dan door naar de persoonlijke sites van die komieken.

Je hebt zelf ook een mooie site. Besteed je daar veel tijd aan?

Niet echt. Ik heb iemand uit mijn kennissenkring aangesproken om die site voor mij te maken. Ik vind het toch belangrijk dat mensen die een van mijn shows hebben gezien of willen zien alle info op mijn site kunnen terugvinden.

Maak je nog reclame via andere kanalen?

Vroeger veel via MySpace, maar je voelt dat dat een beetje voorbij is. Facebook daarentegen is erg handig om een groep aan te maken en zo met fans te communiceren. Je kunt ook berichtjes posten om nieuwe shows en dergelijke aan te kondigen. Ik krijg dagelijks ‘ Friend Requests‘ binnen. Eigenlijk maakt Facebook mijn eigen site bijna overbodig, maar je weet nooit wanneer de hype overwaait.

Is er nog wat tijd voor online ontspanning tussen dat mailen en reclame maken door?

Ik gebruik mijn computer voornamelijk om te werken. Ik installeer er bewust geen spelletjes op, want ik weet dat ik de verleiding moeilijk kan weerstaan. Mijn mailbox staat wel altijd open, en er is dus een constante instroom van mails. Niet dat ik mijn computer aanzet als ik een paar dagen vakantie heb, maar de rest van de tijd ben ik dagelijks online.

Bekijk je wel eens een film op de computer?

Ik ben niet echt een downloader. Ik zou eens wat tijd moeten uittrekken om uit te zoeken hoe het zit met die torrents om series en films te downloaden. Ik denk dat ik daarvoor tot de verkeerde generatie behoor. Soms stoppen collega’s mij wel eens een USB-stick met enkele films toe, maar zelf loop ik nog naar de winkel om een dvd te huren of te kopen.

Koop je al je muziek ook nog in de winkel?

Ja, maar ik maak wel handig gebruik van sites als luisterpaal.nl. Daar staan veel cd’s online die je gratis kunt beluisteren. Maar ik houd het bij luisteren, kopen doe ik niet online. Ik koop wel dingen op het net die je in België niet kunt vinden, zoals Engelstalige boeken of een linkshandige basgitaar.

Thomas Smith heeft net de dvd ‘Alienman Smith’ uit. In deze voorstelling heeft de in Antwerpen wonende Brit het over het feit dat ‘wij allemaal hopeloos zijn’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content