Thomas Smith

© Alexander Popelier

comedian

‘Toen ik Soe voor het eerst zag spelen, sprak die ongelooflijke positiviteit van haar me meteen aan. Geen act, ze zit gewoon zo in elkaar. Behalve rond etenstijd dan, wanneer er een soort oermens in haar wakker lijkt te worden en ze een zeer rare don’t fuck with me-blik in de ogen krijgt. (lacht)

‘Bovendien vertrekt ze altijd vanuit een buikgevoel, nooit vanuit berekendheid. Niet ‘dit moet ik zeggen om te scoren’, maar wel ‘dit wil ik even kwijt’. Stand-up is altijd interessanter als je vertrekt vanuit een emotie en niet vanuit een geconstrueerde mop. Daarom heb ik ook niet getwijfeld om haar als voorprogramma te vragen. Wat resulteerde in heel veel fijne ritjes doorheen Vlaanderen, en dito gesprekken over het vak – wat wij pompeus ‘The Craft’ noemen, inclusief geheime handgebaren. (lacht) We zijn een soort soulmates op het vlak van comedy en denken gelijkaardig over hoe we willen entertainen en beroeren. Mocht zij bijvoorbeeld alleen maar oneliners spuien, had het waarschijnlijk veel minder geklikt.

‘Ze heeft de laatste jaren grote stappen gezet, maar misschien wel vooral in hoe ze vandaag met een zekere aarding op het podium staat. Zeker van haarzelf, zonder zenuwen. Ergens onderweg heeft ze haar behaagdrang van zich afgeschud, en dat is prachtig om naar te kijken.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content