22.15 – CANVAS

Stand-upcomedy zit in de lift, dus Canvas smeedt het ijzer zolang het heet is. Vanavond zenden ze een registratie uit van Functioneel Naakt, de show van de Eindhovense cabaretier Theo Maassen. Wie de controversiële komiek nog niet kende, krijgt hier alvast een voorsmaakje van zijn grofste en fijnste grappen.

Ik krijg altijd nare gedachten als ik met een condoom om vrij. Dan hoop ik altijd dat ze ook écht seropositief is, dat ik niet voor niets met zo een ding heb lopen klooien. Het is alsof je een kaartje hebt gekocht, maar niet wordt gecontroleerd.

Al dat ge-oeleboele rond die kookpot is wel leuk en zo, maar dat levert geen fatsoenlijke infrastructuur op! Dus ik stel voor dat er één gaat roeren en dat de rest gaat werken. (over armoede bestrijden in de derde wereld)

Er leven nu zes miljard mensen op deze aardbol! Zes miljard, man!! Hebben jullie enig idee hoeveel mensen daarvan buitenlanders zijn?

Ik kom wel eens vrienden tegen van de middelbare school. Die lopen dan keurig in een pak. Ik vraag hen altijd: ‘Vind je dat nou niet vervelend, zo’n stropdas?’ En dan zeggen ze altijd: ‘Mwoah ja, dat went.’ ‘Mwoah ja dat went’ is toch geen argument! Ik weet zeker dat als je elke ochtend consequent een deegroller in je poepgaatje probeert te stoppen, dat zoiets óók gaat wennen. Maar dat is toch geen reden om het te doen?

Volgens mij heb ik maar één keer geneukt terwijl ik m’n vriendin aankeek. Toen was ik bezig en stapte ze ineens binnen. ‘Hoi!’

Er worden elk jaar miljoenen uitgegeven aan ruimtevaart, terwijl er maar twee opties zijn. Of ze zijn er, of ze zijn er niét. Als ze er wél zijn, dan heb je nog steeds twee opties: of ze zijn slimmer dan wij en dan zouden ze ons al lang hebben gevonden. Of ze zijn dómmer dan wij, en dan wil ik er ook geen fuck mee te maken hebben.

Mijn vriendin gunt mij nooit wat. Dan ben ik bijvoorbeeld in de Playboy aan het bladeren, en komt ze zuur achter me staan. Soms zegt ze: ‘Als ik met zo’n holle rug ga staan, heb ik ook een platte buik.’ Nou… DOE DAT DAN!

Ik hou niet van opeengepakte menigtes. Een concentratiekamp zou écht niks voor mij zijn.

Zo Is Er Maar Één Muziekprogramma waarin Yasmine op zoek gaat naar de mooiste en meest memorabele Nederlandstalige songs aller tijden (21.10 – één) The Private Life of An Easter Masterpiece Analyse van Christus van St. Jan van het Kruis, het beroemde kruisigingschilderij van Salvador Dali (20.00 – BBC2).

(G.V.A.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content