Thecolorgrey

Peetvader Woodie Smalls

‘Bij hem is het er meteen boenk op’

WOODIE SMALLS: Will Michiels van TheColorGrey is mijn twee jaar oudere neef. Ik ben samen met hem opgegroeid en kijk al van kindsbeen af naar hem op. Gisteren ben ik nog met hem uitgegaan in Antwerpen. Just hanging out, you know.

We hebben samen de hiphop ontdekt. Toen ik rond mijn achtste begon te rappen, maakte Will al beats. Hij voorzag me van instrumentals en daar rapten we dan samen de stomste teksten over. Competitief waren we niet. Plezier maken, dat was wat telde.

Van de productie over de beats tot de teksten: Will doet alles zelf. Hij creëert zijn eigen wereldje, met zijn eigen vibe. Met zijn typische flow en uitgewerkte visie zal TheColorGrey volgens mij een unieke positie innemen in het Belgische muzieklandschap.

Wills stijl verschilt wel wat van de mijne. I just have fun, maar hij heeft oog voor detail en melodie, naar het voorbeeld van de old-school hiphop. Toch werken we nog altijd veel en goed samen, we zijn complementair. Toen ik Will vroeg om wat versesbij te dragen aan mijn singles Night Slugs en Work It Thru, heb ik hem niets moeten uitleggen: het was er meteen boenk op. Ik ben sowieso van plan nog vaak met hem te werken. Wie weet komt er ooit wel een duo-album van.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content