Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Start to live – Hoe overleef je in Hollywood als de ex-vrouw van een filmbons? ‘The Starter Wife’ geeft een beginnerscursus.

Reeks: **

Extra’s:

(Universal)

Reeks. Molly Kagen heeft alles: looks, een man met een hoge positie in Hollywood en een resem kredietkaarten zonder limiet. Als haar echtgenoot echter een verhouding begint met een jonger en nog mooier meisje en de scheiding aanvraagt, stort haar sprookjeswereld in. Niet alleen moet ze het voortaan met veel minder rooien, ze merkt ook dat de mensen die voordien zo hartelijk tegen haar waren zich plots helemaal anders gedragen nu ze niet meer naast een Hollywoodbons slaapt. Kortom, ze wordt van de ene dag op de andere een outcast in Los Angeles, een ‘starter wife’ die weer van nul moet beginnen. En dat op haar 41e, een leeftijd waarop vrouwen in Hollywood sowieso in de onderste schuif liggen.

The Starter Wife was eerst een boek, dat in 2006 geschreven werd door de echtgenote van film- en tv-producent Brian Grazer ( 24, Apollo 13). Het verhaal was niet gebaseerd op haar eigen ervaringen, maar op die van alle ex-vrouwen met wie ze te maken kreeg, al zijn zij en haar man ironisch genoeg sinds een klein jaar wel gescheiden. The Starter Wife werd een bestseller en leidde dus logischerwijze naar deze tv-serie, waarin Debra Messing (bekend van Will & Grace) gestalte geeft aan de bedrogen vrouw. Het boek zelf werd verfilmd als een zesdelige minireeks, en daaruit vloeide dan een volwaardige serie voort, die weliswaar slechts tien afleveringen meeging.

Het is intrigerend om te zien hoe de pikorde onder vrouwen in Los Angeles bepaald wordt door de positie van hun man, en vooral hoe die vrouwen zelf de eersten zijn om een ongelukkige uit te stoten. Verwacht echter geen vlammend feministisch pamflet, want The Starter Wife wil in de eerste plaats entertainend zijn, als een soort mix tussen Sex & The City en Desperate Housewives met een vleugje Hollywoodgeroddel erbovenop. De reeks is ook onderhoudend, toch voor al wie de ogen wil sluiten voor de soms clichématige personages – met onder meer een homoseksuele interieurdesigner en zeer jonge starlet… – en de verhaallijnen die af en toe uit een stationsromannetje zijn geplukt.

Extra’s. Geen, al is het feit dat je op de dvd de droomsequenties waarin Molly meespeelt in gênante parodieën op filmklassiekers als The Godfather, Indiana Jones of Mission: Impossible kunt doorspoelen toch ook een extra.

Win 3 exemplaren van The Starter Wife. Zie pagina 6.

Trakteert op

KNACKfocus .BE

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content