THE SIMPSONS

19.00 – VT4

In de Wimbledon-week programmeert VT4 vanavond heel toepasselijk Tennis The Menace, een aflevering van The Simpsons waarin Homer Simpson voor één keer (zijn lijfspreuk is niet voor niets: If something is hard to do, it’s not worth doing) aan het sporten slaat, meer bepaald het tennissen. Daarbij krijgt hij hulp van enkele van Amerika’s meest succesvolle tennisvedetten, zoals Andre Agassi, Pete Sampras en de zusjes Williams. Zij leverden net als een hele hoop andere beroemdheden hun stem aan The Simpsons:

Wie herinnert zich de straatmuzikant Bleeding Gums Murphy niet, gespeeld door jazzlegende Ron Taylor? Hij neemt Lisa op sleeptouw wanneer ze twijfelt aan haar talent als saxofonist.

In The last temptation of Homer verleent Michelle Pfeiffer haar stem aan Mindy, de nieuwe, sexy collega van Homer. Ze slaagt erin hem te verleiden, maar Homer keert uiteindelijk terug naar Marge.

Elton John treedt op tijdens het huwelijk van Apu en Manjula. Ook andere bekende Britten maakten hun opwachting . Op vakantie in Londen ontmoet de familie J.K. Rowling en niemand minder dan Tony Blair. Het is de makers voorlopig nog niet gelukt om prins William en prins Harry te strikken.

Een heel bekende aflevering is die met Michael Jackson. Zoals de popster van weleer wel eens vaker doet, kruipt hij in een andere huid. Ditmaal is dat die van Leon Kompowsky, een blanke psychiatrische patiënt met overgewicht die Homer als roommate krijgt. Leon helpt Bart een verjaardagsliedje te schrijven voor Lisa.

The Red Hot Chili Peppers komen in actie om Krusty The Clown van de ondergang te redden. Ze treden op tijdens de Krusty Comeback Special, georganiseerd door Lisa en Bart. Ook Jay Leno heeft Krusty eens geholpen om zijn carrière een nieuwe boost te geven. Ook R.E.M. , Aerosmith, The Who en U2 zijn al in de reeks verschenen.

Ook rappers mogen niet ontbreken. Zo speelt 50 Cent een kleine rol in een aflevering waarin Bart zich overgeeft aan gangsta rap. En eerder ging Homer al eens op tournee met Cypress Hill.

We eindigen met de cameo van de belangrijkste man achter The Simpsons, Matt Groening zelf. Milhouse herkent hem – ironisch genoeg – als de populaire bedenker van Futurama, de animatiereeks die Groening na The Simpsons creëerde.

Djangomanie Documentaire waarin men op zoek gaat naar de roots van Django Reinhardt, de legendarische Frans-Belgische jazzgitarist (20.35 – Ned3) The Convent Vervolg op The Monastery (zie zondag), waarin vier vrouwen 40 dagen doorbrengen in een klooster (22.00 – BBC2). Hackers * Iain Softley, VS 1995. Hackers of the world, unite! Visueel hippe, razendsnelle en energieke duik in, u raadt het al, het wereldje van computerkrakers. Prodigy siert nadrukkelijk de soundtrack van deze levendige actiefantasie. (21.10 – Kanaaltwee) Innocence ** Paul Cox, B-AUS 2000. Twee mensen op het einde van hun leven, pikken de verloren gewaande draad van een liefde opnieuw op. Na het Damiaan-debacle begeeft de Nederlands-Australische regisseur Paul Cox zich opnieuw op vertrouwd terrein met dit gevoelig geobserveerd en vertolkt passiedrama waarin echo’s van A Woman’s Tale doorklinken (22.05 – Canvas) The Mean Season * Philip Borsos, VS 1985. In the Heat of the Summer, de roman van de gewezen Miami Herald-misdaadreporter John Katzenbach, is de bron van deze al bij al terreurrijke, oncomfortabele thriller met een geloofwaardige Kurt Russell als cynische reporter die woordvoerder wordt van een psychopaat. (01.15 – BBC 1)

Joachim Theuwen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content