Forza Motorsport 3

Xbox 360 > Microsoft

GAMEPLAY>9 GRAFIEK>9 GELUID>8

Achtergrond Wat de Gran Turismo-serie is voor PlayStationeigenaars, dat is Forza Motorsport voor Xbox 360-bezitters: een hyperrealistische racesimulator die bij elke editie steeds overtuigender en intenser wordt. Ook al bestaat Forza in tegenstelling tot Gran Turismo nog maar een kleine vier jaar, de reeks is op korte tijd uitgegroeid tot dé referentie onder de Microsoftrijgames.

Bolides Meer dan vierhonderd authentieke voertuigen – honderd meer dan in de vorige editie – kunnen vrijgespeeld worden om het tarmac van ongeveer honderd racecircuits mee te bedwingen. De racewagens omvatten verschillende klassen en types – van retroklassiekers uit de jaren 60 en 70 en stadswagentjes over SUV’s tot racewagens en adembenemende prototypes. Bovendien bevatten ze veel meer details dan in Forza 2, waardoor het koetswerk haast aanraakbaar realistisch oogt. De gloednieuwe cockpit view is degelijk, maar verbleekt in vergelijking met die in Colin McRae: DiRT 2 en zelfs die in het qua gameplay inferieure Need For Speed: Shift. Hetzelfde geldt voor het schademodel.

Finetuning De moeilijkheidsgraad van Forza 3 valt voor iedere speler tot in de kleinste details af te regelen. De te winnen geldcredits stijgen procentueel naargelang van uw instellingen.

Zo kunnen racehulplijnen uitgeschakeld worden of enkel getoond worden bij bochten, kan het bijtanken van brandstof in de pits aan of uit worden gezet én kunnen elementen zoals tractie- en stabiliteitscontrole om het even wanneer worden aangepast,zodat u eindeloos kunt experimenteren om derace-ervaring op uw niveau af te stemmen.

Verdict Forza Motorsport 3 laat nog ruimte over voor verbetering, maar grenst aan de perfectie. Dit mag zonder verpinken de meest toonaangevende en diepgravende racesimulator op Xbox 360 genoemd worden. Een game met passie gemaakt dóór autoliefhebbers vóór autoliefhebbers, en dat zie je.

Win 5x

Win 5x Forza Motorsport 3 voor Xbox 360. Kijk snel op pagina 6. Trakteert op FOCUSKNACK .BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content