Vanaf 30/3, maandag tot donderdag circa 22.00 – één

Hij had gezworen dat hij nooit een volbloedpresentator zou worden, maar kijk: Tom Waes volgt De Laatste Show op met de quiz The One Man show – of korter TOM show.

‘Vijf onbekende Vlamingen moeten telkens vragen beantwoorden over een BV die er tijdens de aflevering komt bijzitten’, legt Waes het concept uit. ‘We houden geen ingewikkelde puntentelling bij, enkel een rangschikking. Wie aan het einde bovenaan prijkt, speelt de finale en kan duizend euro winnen. Niet mis, hé?’

Dit is je eerste programma voor je nieuwe werkgeverdeMensen. Waarom een quiz?

Tom Waes: Omdat ze het bij deMensen heel slinks hebben aangepakt. (Lacht) Vlak nadat ik mijn contract had getekend, zegden de bazen Raf Uten en Maurits Lemmens dat ik nog eens langs producer Peter Stevens moest lopen. Die had een vraag voor mij. En wat voor één: ‘We hebben een quiz, wil jij hem presenteren?’ Uiteindelijk heb ik toegezegd voor een proefopname, op voorwaarde dat ik er echt nog onderuit kon.

Waarom?

Waes: Ik was er helemaal niet zeker van of ik het wel zou kunnen, een quiz presenteren. Als quizmaster moet je op zoveel dingen vooruit denken, je kunt eigenlijk niet of nauwelijksluisteren. Maar ik heb me tijdens die proef echt geamuseerd.’Ik kan het dus toch’, dacht ik en dus heb ik ja gezegd.

Zullen we nu een andere, ‘ideale schoonzoon’-variant vanTom Waes te zien krijgen?

Waes: Maar neen! Het is niet onze bedoeling om de BV-gasten in hun blootje te zetten, maar ik zal me evenmin inhouden.Hetzelfde geldt voor de kandidaten. Als er een politieman tussenzit, zal ik de hele aflevering op zijn kap zitten. Dat hoort zobij flikken. (Lacht) Een knappe vrouw komt bij mij dan weer met alles weg. Mijn voorwaarde bij de casting was: een kandidaat moet iets hebben. Er zit zelfs een veiligheidsadviseur van de Boerinnenbond tussen. Ik wil echt wel weten wat die baaninhoudt. (Lacht)

Je was al duchtig voor ‘Tomtesterom 2’ aan het trainen,hoe valt dat met een quiz te combineren?

Waes: Niet, vandaar dat Tomtesterom naar later dit jaar is uitgesteld. Deze keer wil ik echt in topvorm aan dat programma beginnen. Ik heb een trauma overgehouden aan mijn mislukte poging om Het Kanaal over te zwemmen. Dat wil ik niet meer meemaken. Het is zelfs zo erg dat ik overwogen heb om voor Tomtesterom 2 die test als enige over te doen. De voorwaarde van de regisseur was dan wel dat het absoluut moest lukken – daarom heb ik het toch niet aangedurfd.

Je bent als de hufter Tom De Pauw de Vlaamse BV-wereldbinnengewandeld, terwijl iedereen je nu wil doodknuffelen. Wat een evolutie!

Waes: Oh, maar er zijn nog altijd mensen die denken dat ik écht zo’n klootzak ben. In Nederland zijn er zelfs spionkoppen die mijn vel willen na die sketch op het WK waarin ik een Hollandse camping ontruim. Onvoorstelbaar.

Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content