CLOSE-UP STEVE CARELL

SEIZOEN 7

Reeks: ***

Extra’s: *

(Universal)GEBOORTEDATUM: 16 augustus 1962.

DOORBRAAK: Carell was al bijna veertig toen hij eind jaren negentig, na een hoop kleine rollen, een vaste baan kreeg als correspondent in het satirische nieuwsmagazine TheDaily Show with Jon Stewart. Zijn echte doorbraak kwam er met de hoofdrol in de Amerikaanse remake van The Office, waarin hij Michael Scott speelde, ‘regional manager’ van papierbedrijf Dunder Mifflin en tegenhanger van David Brent. Toen die reeks in 2005 van start ging, begon ook zijn carrière als filmacteur te lopen, met rollen in onder meer Little Miss Sunshine, The 40 Year Old Virgin en Evan Almighty.

NU OP DVD: Het zevende seizoen van The Office, tevens het laatste waarin Carell nog als Scott te zien is. Zijn contract met zender NBC liep na zeven jaar af en hij koos ervoor om het niet te vernieuwen, omdat hij naar eigen zeggen uitgekeken was op de serie. De bijna tweehonderdduizend dollar per aflevering die The Office hem sinds een paar jaar opleverde, kon hem niet tot andere inzichten brengen. Een groot deel van dit seizoen gaat dan ook over het nakende afscheid van Scott en de vraag wie hem zal opvolgen. De uiteindelijke keuze is gevallen op iemand van zijn ondergeschikten, maar wie precies kunt u zelf ontdekken in het achtste seizoen.

PRIJZEN: The Office leverde Carell niet alleen een stevig gespijsde bankrekening op, maar ook enkele awards, zoals de Golden Globe voor Beste Acteur in een Comedy en een Writer’s Guild Award voor een van de afleveringen uit de reeks die hij zelf geschreven heeft. Een Emmy mocht hij nooit ontvangen, ook al was hij tussen 2006 en 2011 zes keer op rij genomineerd.

TOEKOMST: Carell richtte ondertussen een productiemaatschappij op om tv-series te maken, maar zijn eigen toekomst ligt wel in de bioscoop. De volgende tijd zal hij naast Meryl Streep te zien zijn in het drama Great Hope Springs en naast Keira Knightley in de – jawel – romantische rampenfilm Seeking a Friend for the End of the World. Onlangs speelde hij wel nog mee in Life’s Too Short, de nieuwe tv-reeks van Ricky Gervais over het moeilijke leven van een dwergacteur, in een scène waarin de Britse komiek kwaadspreekt over zijn Amerikaanse collega, zonder te beseffen dat die kan meeluisteren. En om de cirkel helemaal rond te maken: in het zevende seizoen van The Office zit ook een aflevering waarin Michael Scott en David Brent elkaar ontmoeten, en tot de conclusie komen dat ze hetzelfde gevoel voor pijnlijk foute humor delen.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content