The Office Seizoen 2

Zondag 27/6, 23.10 – 2BE

De meeste kantoorgebouwen sluiten binnenkort voor een of meerdere weken de deuren, maar in de papierhandel van Dunder Mifflin in Scranton wordt deze zomer dapper doorgewerkt. Na afloop van het eerste seizoen van The Office gaat 2BE meteen door met de tweede reeks van de Amerikaanse komische serie, waarin de serie die in jaargang 1 heel trouw bleef aan het Britse origineel een eigen toon vindt en uitgroeit tot een meer dan verdienstelijke remake. We stellen de hoofdpersonages nog even voor.

1 Michael Scott > Gebaseerd op: David Brent

Typische quote: ‘This is our receptionist, Pam. If you think she’s cute now, you should have seen her a couple of years ago.’

Met de onuitstaanbare baas David Brent creëerde Ricky Gervais een van de meest memorabele personages uit de Britse tv-geschiedenis. De man die de ondankbare taak kreeg om in die voetsporen te treden, was Steve Carrell, bekend uit films als The 40 Year Old Virgin en Evan Almighty. Zijn Michael Scott is niet helemaal van hetzelfde niveau als David Brent, maar de man is minstens even vol van zichzelf als zijn Britse tegenhanger en heeft al evenveel problemen met de gevoeligheden rond geslacht en vooral ras in het kantoor.

2 Dwight Schrute > Gebaseerd op: Gareth Keenan

Typische quote:‘I’m a deer hunter. I go all the time with my dad. One thing about deer: they have very good vision. One thing about me: I’m better at hiding than they are at vision.’

Zelfverklaarde ‘assistant-manager’ Gareth had een achtergrond als paramilitair, Dwight groeide op op een grote bietenboerderij, waar hij nog altijd woont. Het resultaat is hetzelfde: een ‘fascist nerd’, die orde en discipline hoog in het vaandel draagt en bij de bazen op een goed blaadje probeert te komen.

3 Jim Halpert > Gebaseerd op: Tim Canterbury

Typische quote:‘My roommate wants to meet everybody. I’m pretty sure he thinks I’m making Dwight up. He is very real.’

Qua karakter sluit Jim het best aan bij zijn Britse tegenhanger: Jim is de ironicus die alles van op een afstand bekijkt en zijn dagen vooral vult met Dwight pesten én verlangen naar receptioniste Pam.

4 Pam Beesly > Gebaseerd op: Dawn Tinsley

Typische quote:‘The thing about Jim is… when he’s excited about something, he gets really into it and he does a really great job. But the problem with Jim is that he works here so… that hardly ever happens.’

De receptioniste die in het diepst van haar gedachten eigenlijk een illustratrice is, en met de hulp van Jim het saaie leven op kantoor zo goed mogelijk probeert door te komen.

5 Ryan Howard > Gebaseerd op: Ricky Howard

Typische quote:‘If I had to, I could clean out my desk in five seconds, and nobody would ever know I had ever been here. And I’d forget, too.’

Een van de personages waar de Amerikaanse reeks afwijkt van The Office. Ricky was in het origineel een nevenpersonage, die maar in één aflevering – die waarin hij samen met Tim in een caféquiz David verslaat – echt op de voorgrond kwam. Zijn Amerikaanse tegenhanger begint ook als een tijdelijke kracht op het kantoor, maar zijn cynische en ambitieuze houding tegenover zijn werk en zijn collega’s zorgt ervoor dat hij gehaat wordt door de rest.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content