20.10 – KANAALTWEE (OOK OP DONDERDAG)

Hoera, het is weer zomer op televisie en dus maakt Kanaaltwee plaats voor The O.C. , de leukste serie die de afgelopen jaren de oversteek heeft gemaakt vanuit de Verenigde Staten. In The O.C. volgen we de belevenissen van een groepje rijkeluiskindjes in een van de meest bevoorrechte stadjes van de Verenigde Staten. Dat levert geen moraliserend zedenlesje op zoals bij Beverly Hills 90210, maar een ironische, licht absurde reeks waarin alle soapclichés door de mangel worden gehaald en geen verhaallijn te vergezocht is voor de schrijvers. Ten bewijze: Julie, de bitch uit de serie, bedroog in het vorige seizoen haar man met haar ex-man, ging bankroet, kwam erachter dat haar dochter lesbisch was, ontdekte dat haar man nog een dochter had én werd tussendoor ook nog eens achtervolgd door een verleden in de porno-industrie. Een mens maakt wat mee!

Melinda Clarke: Zwijg! Ik begin soms echt te gillen als ik de nieuwe scripts aan het lezen ben en zie waar ik nu weer in verzeild raak. Wat mijn personage beleeft, is op zijn zachtst gezegd nogal extreem. Maar het is natuurlijk een geweldig personage om te spelen: ik noem haar wel eens de vrouwelijke J.R. Ik beschouw dit dan ook niet als mijn job: dit is speeltijd, het is een hobby.

Ondertussen word je ook ‘het geheime wapen’ van de reeks genoemd.

Clarke: Ja, ik ben de vrouw ‘you love to hate’. Mensen komen op straat vaak naar mij toe om te zeggen dat ze mijn personage niet kunnen uitstaan. Maar na twee zinnen beginnen ze me al uit te horen over wat er nog allemaal gaat gebeuren.

Je bent maar 14 jaar ouder dan Mischa Barton, die in de serie je 18-jarige dochter speelt. Is dat soms niet wat raar?

Clarke: Wel, ik ben natuurlijk een actrice, dus moet ik een beetje ‘ouder’ kunnen spelen dan ik in werkelijkheid ben. Bovendien: in het echte Orange County is dat helemaal niet raar. Daar zien de moeders er éven oud uit als hun dochters (lacht).

Quand l’Amérique doute Thema-avond over het groeiend aantal Amerikaanse burgers dat zich verzet tegen de oorlog in Irak (20.45 – Arte) The Human Body Herhaling van de indrukwekkende achtdelige documentaire waarin de BBC de verschillende stadia van de menselijke ontwikkeling in beeld brengt (20.50 – Canvas) Hornblower Herhaling van het zeevaardersepos over een jonge Britse marineofficier aan het eind van de 18e eeuw (22.20 – Canvas).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content