Kijkcijfers opkrikken en VTM een nieuw elan geven, zijn twee zaken die al een paar maanden door de wandelgangen van de Medialaan waaien, al lijkt niemand te weten welke richting het precies uit moet. Het duo Verheyen-Geenen ging alvast op zoek naar vers talent. Welke kleur geven zij aan de toekomst van VTM?

Robin Janssens

Er zijn uiteraard verschillen in de werkmethoden van een openbare en een commerciële omroep, maar op dit moment kan ik die onmogelijk vergelijken. Ik draai nog maar een paar weken mee in de VTM-ploeg en ben nog volop mijn plaats aan het zoeken. Het is een periode van aftasten; professionele relaties moeten op en naast de werkvloer tijd krijgen om te groeien. Mogelijk komen er over een maand of twee, drie wél verschillen bovendrijven, maar dat hoeft geen slecht teken te zijn, integendeel.

Ik vind dat ik nog steeds mijn ding kan doen, zij het dan op een andere manier. Praten over voetbal is iets wat ik altijd graag gedaan heb en wat ik ook wil blijven doen. Met Goal! en Goal! Live krijg ik daar meer gelegenheid toe dan bij de openbare omroep. En ik kan bij VTM ook meewerken aan andere sportprogramma’s zoals In het Wiel van de Tour. Ik heb verder geen bijzondere verwachtingen van VTM: ik probeer gewoon zo goed mogelijk mee te draaien in het geheel. Al hoop ik natuurlijk wel dat we de rechten op de Champions-League vlug binnenhalen. ( lacht)

Lucas Van den Eynde

Ik zie mezelf niet als werknemer van VTM. Ik werk nu wel in dienst van VTM, maar ik beschouw mezelf veeleer als een acteur in Vlaanderen. Dat gebied is al zo klein dat exclusief werken voor één televisiezender gewoon belachelijk zou zijn. Het is wel goed voor de mensen uit onze sector dat Jan Verheyen blijkbaar veel geld en energie in drama wil steken. Aspe dateert echter van de vorige VTM-legislatuur, en we zijn nu al begonnen aan het laatste blok van twee verfilmingen – de serie bestaat uit tien afleveringen – van de boeken van Aspe. In de laatste twee afleveringen speel ik minder mee, maar het drietal gevormd door hoofdinspecteur Pieter Van In (Herbert Flack), inspecteur Guido Versavel en substituut Hannelore Martens (Francesca Vanthielen) vormt de ruggengraat van de Aspe-verhalen. De serie is zeer groots opgezet en elke aflevering duur anderhalf uur. Als dat maar goed komt.

Stijn Coninckx

Ik werd in november gecontacteerd door het productiehuis D&D en later ook door Jan Verheyen, die mij vertelde dat hij volledig achter het project Onder de Wolken stond. Dat was oorspronkelijk een programma voor VRT, maar nu is het bij VTM terechtgekomen. Onder de Wolken zit nog in een embryonaal stadium. Het scenario ziet er alvast goed uit, maar de casting moet nog beginnen. Ik kan er dus nog niet veel over kwijt.

Jan Verheyen investeert volop in de sector drama, denk ik. Naast Onder de Wolken, heeft hij ruimte gemaakt voor 15 andere fictieprojecten. Op het scherm is daar voorlopig nog niets van te zien, maar die veranderingen zitten er wel aan te komen.

Jo De Poorter

Ik maak het interactieve reportageprogramma De 10 dat vorige week voor het eerst op antenne ging. Elke week maken we samen met de kijker een top-tien: dat gaat van de mooiste televisiemomenten, huwelijken, begrafenissen, over de beste sporters tot de beroemdste liefdesaffaires. Vanaf de lente zal ik ook te zien zijn in de Vlaamse versie van Kopspijkers, een scherp, kritisch programma dat iedereen wellicht kent van het Nederlandse voorbeeld. In Nederland is het razend populair, maar je weet natuurlijk nooit hoe onze kijkers het zullen beoordelen. Als ik met zekerheid wist hoe je de interesse van kijkers, luisteraars of lezers opwekt, dan maakte ik al lang geen tv meer, maar zat ik op de Bahama’s. (lacht)

Die programma’s geven volgens mij duidelijk de nieuwe richting van VTM aan: toegankelijk, breed, pittig, niet onverstandig en af en toe scherp. Daarom voelde ik me ook aangesproken door VTM: ik kan me vinden in de nieuwe aanpak. En ik kan mezelf goed inpassen in de groep presentatoren: Matthias Coppens, Robin Janssens, Goedele, Koen Wauters,… ik voel me perfect thuis in dat rijtje. Bovendien heb ik goede werkervaringen met de twee directeurs, we hebben het op de radio steeds prima met elkaar kunnen vinden. Ja hoor, we gaan in grote harmonie door het leven.

Door Olivier Braet, Hans Comijn en Bram van Moorhem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content