22.40 – VTM

Kort. Medium op z’n meligst.

Begin. ‘Ik zou zoals jou kunnen zijn, behalve dat ik al als klein meisje wist dat ik met de doden kon praten. Om je mijn verhaal te vertellen, moet ik je dat van hen vertellen.’ Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) is pas getrouwd, heeft net haar eigen antiekwinkeltje geopend, maar houdt er buiten haar uren nog een ‘reisagentschap’ op na. Geesten die tussen leven en dood zweven, weten haar blijkbaar altijd te vinden. Zij helpt hen hun nog lopende zaken af te handelen en dan toch into the light te vertrekken.

Achtergrond. De esoterische dramareeks, die in Amerika intussen aan zijn derde seizoen begonnen is, is slechts een van fantasyreeksen met jonge vrouwen in de hoofdrol – denk Joan of Arcadia, Tru Calling en Medium. Bovendien is ze deels geïnspireerd op de eigen avonturen van coproducer James Van Praag, een bekend medium met succesvolle boeken als Talking to Heaven, Reaching to Heaven, Healing Grief, Reclaiming Life After Any Loss en Meditations op zijn palmares, al zit er ook wat van geestencommunicator Mary Ann Winkowski in.

Verhaal. Elke aflevering verloopt volgens eenzelfde stramien. Melinda ziet een geest, moet trachten te achterhalen wie hij of zij waarom kwelt en dode en levende met de gang van zaken verzoenen. Of het nu om een moord, zelfmoord, ongeval of ziekte gaat, aan het eind van elke vijftig minuten televisie is mevrouw er meestal wel in geslaagd het door de doden achtergelaten zootje op te ruimen. Tegelijkertijd moet Melinda natúúrlijk ook afrekenen met alledaagse problemen als een bemoeizieke schoonmoeder, haar eigen winkel en ex-vriendjes.

Oordeel. Of dat laatste The Ghost Whisperer herkenbaar maakt? Toch niet, daarvoor vervalt de reeks te vaak in spiritueel gezwets. Dat ze niet consequent zijn, kan je niet beweren: op internet wordt dat immers stevig verdergezet. Op de website www.cbs.com/primetime/ghost-whisperer (en bij uitbreiding op andshamethedevil.net en rubloodymary.com) vind je naast nog meer informatie ook enkele webisodes (afleveringen exclusief voor het internet) en heel wat duistere extra’s. Je kunt je kaarten laten lezen en met 29 simpele vragen nagaan of er in jouw huis ook een geest rondwaart.

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content