THE FABULOUS LIFE OF PARIS HILTON

21.00 – MTV

Als Paris Hilton niet bestond, iemand zou haar dringend moeten uitvinden. De kleindochter van de eigenaar van de bekende hotelketen, houdt met haar jetsetleventje vol extravagante party’s en haar nauwelijks aflatende stroom kleine schandaaltjes in haar eentje de roddelpers over de hele wereld recht. En door haar wereldvreemdheid en beangstigend gebrek aan intelligentie, doet ze soms uitspraken die voor een hoop vertier zorgen. In Shuffle op pagina 4 vindt u haar meest recente idiotie, maar hieronder zetten we er een paar op een rijtje die ze eerder al deed. Enjoy!

‘What is Wal-mart? Do they like… sell wall stuff there?’ Paris heeft in het eerste seizoen van realitysoap The Simple Life een beetje moeite om de grootste supermarktketen van de VS (en ook van de hele wereld) te plaatsen.

‘Eigenlijk denk ik nooit echt na. Ik wandel gewoon maar wat rond.’

‘Iedere vrouw zou vier huisdieren moeten hebben: een vos in haar kast, een jaguar in haar garage, een tijger in haar bed, en een ezel die voor alles betaalt.’

‘Ik haat lezen! Kan er iemand eens het menu voorlezen voor mij?’ Een uitspraak die Paris deed terwijl ze een etentje had met Pamela Anderson. ‘I mean: I’m blonde but c’mon!’, zo zei de Baywatch-babe tegen de journalist aan wie ze de anekdote vertelde.

‘Neen, niet in Groot-Brittannië. Maar er zijn wel dingen verschenen in Londen.’ Een kleine aardrijkskundige verwarring. Een kennis heeft een rechtszaak aangespannen tegen Hilton omdat die een roddel over haar verspreid zou hebben. Toen de rechter Paris vroeg of het verhaal in Groot-Brittannië in de pers was gekomen, was dit haar antwoord.

‘Right. UK. Whatever.’ Paris’ antwoord toen haar advocaat er haar op wees dat Londen wel degelijk in Groot-Brittannië ligt.

‘Hoe moet ik dat nu weten? Alles daar is in het Frans.’ Het antwoord toen de rechter vroeg of er elders in Europa nog iets was verschenen. (S.W.)

The Green Mile * Frank Darabont, VS 1999. Na Shawshank Redemption greep Frank Darabont opnieuw naar Stephen King voor dit al bij al goed in de hand gehouden sentimenteel gevangenisepos over een gevangenisbewaker (Hanks) die in het Louisiana van 1935 twijfelt aan de schuld van een ter dood veroordeelde zwarte (Michael Clarke Duncan). Subtiel manipulatief en heel degelijk vertolkt maar repetitief humaan sermoen dat vooraan stond bij de Oscaruitreiking (20.25 – VT4) Boomerang * Reginald Hudlin, VS 1992. De oorlog tussen de seksen, met Eddie Murphy als vrouwenversierder die de kluts kwijtraakt als hij als seksobject behandeld wordt door Robin Givens, de ex van Mike Tyson. House Party-regisseur Reginald Hudlin heeft ook nog leuke rollen in petto voor Grace Jones en Halle Berry (21.55 – VIJFtv) La maschera del demonio *** Mario Bavo, IT 1960. Wat is deze gotische horror anders dan een veredelde kopie van de notoire Hammer-films uit de jaren 50? Maar de picturale pracht van dit in clair-obscur gefilmd zwart-wit huiverdrama met frêle horroricoon Barbara Steele is weergaloos (1.10 – ARTE).Money Machine Reportage over de manier waarop de hiphopcultuur de afgelopen decennia de wereld heeft veroverd. En over de mensen die daar steenrijk mee zijn geworden (20.00 – BBC2).

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content