The Bachelor,vanaf maandag 24/3 û 20.15 Kanaaltwee

Wie met Idool 2003 en Temptation Island nog niet genoeg reality-tv binnenkrijgt op een week, kan terecht bij Kanaaltwee. Daar start maandag The Bachelor, een Amerikaanse reality-show waarin een welgebouwde vrijgezel op zoek gaat naar een partner. Hij kan kiezen uit 25 bloedmooie vrouwen, die hij moet leren kennen via candlelight dinners, romantische boottochtjes en gesprekken met de diepgang van een rubberbootje. Kortom, de Boeketreeks op het kleine scherm.

In de VS is de reality-tv overigens niet meer te stoppen. Omdat de zenders hebben gemerkt dat dit soort programma’s a) stukken goedkoper is dan drama of sitcom en b) minstens evenveel kijkers aantrekt, komt er ongeveer iedere week wel een nieuwe reality-show op het scherm. En daar zitten, naast de nodige varianten op Idool of Expeditie Robinson, heel wat weirde formats tussen. Een overzicht.

Joe Millionnaire Twintig jongedames dingen naar de hand van een vrijgezel die, naar ze wordt verteld, zopas 50 miljoen dollar heeft geërfd. In werkelijkheid is de man een bouwvakker. Haalde recordkijkcijfers.

Are You Hot?Idool voor mensen zonder enig aantoonbaar talent. Een jury bekijkt mannen en vrouwen in badpak en geeft een oordeel. Net als The Bachelor gemaakt door Mike – nomen est omen – Fleiss.

Married by America En u die dacht dat Blind Date erg was! Vijf vrijgezellen laten zich door de Amerikaanse kijkers koppelen aan iemand die ze van toeten noch blazen kennen. Daarna moeten de twee gaan samenleven. Pas als ze ook daadwerkelijk trouwen, krijgen ze hun geldprijs. Kunnen ze meteen de scheiding betalen.

The Will De reality-variant op Six Feet Under. Vrienden en familie van een rijke bejaarde nemen het tegen elkaar op om de erfenis te krijgen. De grijsaard leeft nog, maar we zijn er nog niet uit of dat nu toont dat de makers toch een minimum aan scrupules bezitten dan wel er integendeel compleet van verstoken zijn.

Meet My Folks Jongen of meisje gaat op bezoek bij de ouders van de persoon met wie ze willen uitgaan. Yep, Eraserhead.

Who Wants to Marry My Mom? Idem, maar dan omgekeerd. Mannen van middelbare leeftijd zitten achter een vrijgezel-moeder aan, maar moeten eerst voorbij de kinderen raken. Met leugendetector!

High School Reunion Een hoop veertigers komen samen om hun leven in de middelbare school op te rakelen. Om de kijker niet te vermoeien, krijgen de deelnemers bij hun introductie meteen een etiket mee, genre The Slut en The Geek. Empathie verzekerd.

Extreme Makeover Of: HLZHI: Botox-party. Mensen met een doordeweeks uiterlijk ondergaan plastische chirurgie in de hoop zo in het leven beter aan de bak te komen. Hallo! Michael Jackson niet gezien?

DOOR STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content