Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

17.30 – JIM

‘Nu de hele wereld je in je blootje heeft gezien, wat wordt je volgende project? Een boek waarin je je ingewanden toont?’ De vraag die pseudo-interviewer Dennis The Pennis ooit stelde aan Madonna bij de voorstelling van haar boek Sex is niet alleen hilarisch (al vond Madge het zelf minder grappig: zij stapte op), hij legt ook de vinger op de wonde. Sinds ze een dikke twintig jaar geleden de hitlijsten bestormde met Holiday, is elk aspect van Madonna’s leven uitgebreid besproken en verteld. Wij proberen hier toch een paar minder bekende weetjes over de Queen of Pop op een rij te zetten.

Toen het magazine Glamour Madonna eind de jaren negentig op de cover zette, hadden ze haar foto tot in het absurde geretoucheerd. Er was maar één verandering waar Madonna echt over viel: dat ze de spleet tussen haar tanden hadden weggeveegd. Madonna en Verhofstadt, één strijd!

Met Madonna’s filmcarrière heeft het nooit willen vlotten: wegens een gebrek aan talent natuurlijk, al heeft ze ook een paar slechte keuzes gemaakt. Madonna was de eerste keuze voor de hoofdrol in Music of the Heart, The Fabulous Baker Boys, Frida en Casino, maar weigerde. De actrices die de rol uiteindelijk speelden (Meryl Streep, Michelle Pfeiffer, Salma Hayek en Sharon Stone) kregen allemaal een Oscarnominatie.

Het vreemdste cadeau bij het huwelijk eind 2000 tussen Madonna en Guy Ritchie kwam van Susan Brown, de priester die in de ceremonie voorging: twee rollen toiletpapier. ‘Het papier is zacht, lang en sterk’, legde ze uit, ‘zoals ik hoop dat hun huwelijk zal zijn.’ De rollen kwam erg goed van pas om Swept Away op te kuisen.

Madonna eindigde 46e in de verkiezing van ‘De Grootste Amerikaan’, die vorig jaar plaatsvond. Ze was een van de vier muzikanten die de top 100 haalden, naast Elvis, Ray Charles en Michael Jackson.

Tijdens Live8 eiste Madonna dat ze flesjes Kaballa-water zou krijgen, anders wou ze het podium niet betreden. De appel valt blijkbaar niet ver van de boom want dochterlief Lourdes is ook hard to please. Toen Madonna moest optreden in Top Of The Pops, vroeg Lourdes een Diet Coke. Een hulpje dat met een blikje gewone cola kwam aanzetten, kreeg van het meisje – toen 7 jaar – ‘I said diet, asshole’ naar het hoofd.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content