SCHEUREN OP HAWAÏ. Surfen is niet langer tijdverdrijf nr. 1 op Hawaï. Rij de hulameisjes van hun sokken en rijt het wolkendek open met motorgehuil.

Test Drive Unlimited

ATARI

XBOX 360

GAMEPLAY 9 l GRAFIEK 8 l GELUID 8,5

De Test Drive-reeks schonk ons al een rits degelijke, doch zelden van originaliteit overlopende racers. De nieuwste aflevering gooit echter woest het stuur om en duwt de game plankgas naar de top-3 van het genre. Deze keer geen eindeloze lijst netjes af te werken races op een handvol tracks die je na enkele uren als je broekzak kent, maar een uitgestrekt openbaar wegennet op het paradijselijke Hawaï, waar allerlei avonturen te beleven vallen. Eden Studios bouwde het eiland zo goed als helemaal na, met zo’n 1600 kilometer snelwegen, straten en zandweggetjes waarop je vrij kunt rondtoeren met een voertuig van het zeer sportieve type naar keuze: liefst 125 glimmende scheurijzers staan ter beschikking, waaronder Lamborghini’s, Mustangs, Aston Martins, Jaguars, Ducati’s en ander exotisch speelgoed waarvan je speekselklieren spontaan in werking treden. De machines worden stuk voor stuk tot in de kleinste details gesimuleerd – inclusief interieurs zo realistisch dat je het aluminium, carbon, notelarenhout en luxeleder bijna kunt aanraken.

Elke bolide heeft zijn eigen wegligging en rijgedrag, maar je hoeft geen veteraan in het racegenre te zijn om goede prestaties neer te zetten. Gewoon de toerist-met-zware-voet uithangen is een optie, maar wie het graag wat avontuurlijker heeft, vindt voldoende uitdagingen op de Hawaïaanse wegen. Zorgen dat een lifter zijn vliegtuig haalt, de achtervolging inzetten op een autodief, of in ware Duel-stijl een psychopaat trachten af te schudden… Of je je daarbij aan de regels houdt of een waarschuwende vinger van oom agent grijnzend in de wind slaat, is uiteraard volledig aan jou.

Ook de typische sfeer van Hawaï wordt goed weergegeven: de hemel is vaker bewolkt dan helder en je zal geregeld aan de ene kant van het eiland met de zon door je voorruit vertrekken en aan de andere kant in een tropische stortbui terechtkomen. Het wordt allemaal nog leuker wanneer je online gaat om je met andere spelers te meten. Je kan er met je sufgepimpte kar pronken, accessoires uitwisselen, verbroederen met andere snelheidsfreaks in clubs, tornooien houden enzovoort. Uitgever Atari belooft bovendien op regelmatige basis nieuwe wagens, motoren en races online beschikbaar te stellen. Trek aan die bloemenkrans en bermudashort en laat de good times – letterlijk – rollen!

Raf Picavet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content