TEMPTATION ISLAND

Woensdag 3/2, 21.00, VIJF.

Vier koppels, één eiland, liters drank en losbandige vrijgezellen. Vanaf deze week is er op VIJF de langverwachte revival van Temptation Island, het omstreden verleidingsprogramma. Ex-Miss België Annelien Coorevits presenteert, haar zus Stephanie bleef achter de schermen. Annelien: ‘Het blijft de ultieme guilty pleasure: met vrienden voor de tv gaan zitten, pintje in de hand, en toekijken hoe mensen hun relatie verknoeien.’

Hebben jullie de kuisheidsgordel niet vanonder het stof moeten halen?

ANNELIEN COOREVITS: (lacht) Er zijn momenten geweest waarbij ik dacht: what the fuck gebeurt hier allemaal? Maar ik troostte me met de gedachte dat ik een stukje tv- geschiedenis aan het schrijven was. Deze Temptation is wel minder extreem dan de voorgaande edities. We hebben vier stevige koppels gecast. Deftige mensen, die echt de intentie hadden om samen te blijven.

STEPHANIE COOREVITS: De focus ligt meer op de koppels en de relaties dan op het overspel.

Een van de geselecteerde koppels bleek al vóór de geplande afreis naar het exotische eiland in Thailand weer uit elkaar te zijn. Een lastig moment?

ANNELIEN: Puur praktisch wel. Ik zat thuis met twee kinderen, en moest plots schuiven met mijn babysit. Dat was wel even slikken.

De Nederlandse tv-presentator Rick Brandsteder is jullie cohost. Dat betekent dat er weer evenveel Belgische als Nederlandse koppels meedoen. Was er een verschil in attitude merkbaar?

ANNELIEN: Oh nee, dat vond ik niet.

STEPHANIE: Nederlanders zijn natuurlijk extraverter wanneer ze spreken, maar niet in wat ze doen.

ANNELIEN: Ik denk dat je vooral verbaasd zult zijn over de vrijgezelle vrouwen. Zij deden mee aan het programma met maar één doel: relaties kapotmaken en met een van die mannen de koffer induiken. Hoe meedogenloos!

Er wordt hevig uitgekeken naar de reboot van Temptation Island. Denk je dat het de verwachtingen zal inlossen?

ANNELIEN: Daar ben ik zeker van. Je moet het ook niet intellectueler maken dan het is: het blijft Temptation Island. Ik was een diehardfan, vroeger. Elke keer weer verlangen tot de dag waarop je ongegeneerd voor je tv kon plaatsnemen, om dan vervolgens telkens opnieuw ontgoocheld te zijn in die laatste cliffhanger. En dan reikhalzend uit te kijken naar de volgende. (lacht)

Voor alle duidelijkheid: jullie zijn zelf nooit in de verleiding gekomen om deel te nemen aan Temptation Island?

ANNELIEN: Neen. Niet als koppel, en ook niet als vrijgezel.

STEPHANIE: Dat zou heel saaie televisie opleveren. Mijn vent zou gewoon aan de toog hangen, in bed liggen en op internet surfen. Veel van die vrijgezellen zijn het type man waar je wel op móét vallen – de Geordie Shore-mannen van deze wereld. En dat is alleszins niet ons type man.

ANDREAS ILEGEMS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content