Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Woensdag 8/12, Acht

Mogen wij even voor Andrea Croonenberghs spelen? Toen de reeks Dubbelleven onlangs van start ging, vond de één-omroepster het nodig om het argeloze publiek te waarschuwen voor de seksscène in het begin tussen Lucas Van Den Eynde en Lotte Heijtenis. Nu ging het er daar al bij al behoorlijk zedig toe, dus de mensen die van de schok uit hun zetel gedonderd zijn, zouden we al helemaal willen verwittigen voor Tell Me You Love Me, dat volgende week van start gaat op Acht.

Tell Me You Love Me is een tiendelige Amerikaanse reeks over enkele koppels die langsgaan bij een seksuoloog. De serie is uitgezonden op HBO, waardoor de makers zich niet moesten houden aan de strenge Amerikaanse tv-normen op het vlak van bloot, en dat zult u geweten hebben. Seks in al zijn vormen is nog nooit zo expliciet in beeld gebracht in een tv-serie als in Tell Me You Love Me, en wie niet tegen erecties, schaamhaar en/of ejaculaties kan, raden we aan iets anders op te zetten – Dubbelleven bijvoorbeeld. Toen Tell Me You Love Me in de VS op tv kwam, zorgden de seksscènes vanzelfsprekend voor heel wat controverse en sommige critici vroegen zich zelfs af of een en ander wel geacteerd was. Voor alle duidelijkheid: zowel de makers als de acteurs zeggen dat er niets gebeurd is op de set.

Bij het bekijken van Tell Me You Love Me hebben ook wij af en toe moeten – pun not intended – slikken, maar niet alleen bij de seksscènes. Deze reeks gaat immers over emoties in hun puurste en meest rauwe vorm, en je moet al van gewapend staal zijn om niet af en toe een knoop in je buik te krijgen. De koppels die bij de seksuoloog op de sofa gaan zitten, kampen met behoorlijk wat problemen. Er is een jong stel dat uit elkaar begint te vallen als hij langs zijn neus zegt dat hij zich moeilijk kan voorstellen dat hij nooit meer op iemand anders verliefd zal worden. Twee yuppies proberen dan weer uit alle macht een kind te krijgen – en wees gerust: u krijgt hun pogingen te zien – maar moeten langzaam tot het besef komen dat het feit dat het niet lukt misschien iets zegt over hun relatie. Het meest schrijnende verhaal is echter dat van een man en een vrouw die gelukkig getrouwd zijn, maar die al een jaar niet meer aan vrijen toekomen, een gemis dat steeds meer op hen begint te wegen.

Tell Me You Love Me is bij momenten intiem op het gênante af, zowel tijdens de scènes in bed als in die op de sofa bij de psycholoog. Maar wie tegen een stootje kan, staat wel een bijzonder sterke en intense serie te wachten. En nu zijn we weer Andrea Croonenberghs af.

STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content