TELEFACTS: KINDERHUWELIJKEN

21.15 – VTM

Een grijze man steunend op een kruk en een mooi jong meisje die gearmd door een drukke winkelstraat wandelen, het zouden een opa en zijn kleindochter kunnen zijn tijdens een fijn dagje uit. Dat ze even later vrolijk giechelend sexy strings uitkiezen, toont echter dat hun relatie wat intiemer gaat. Brian is 64, Stacey 17, maar ondanks dat leeftijdsverschil – Brian is zelfs ouder dan Staceys eigen grootvader – zijn ze verliefd én verloofd. Telefacts volgde hen en twee andere koppels met een minderjarig bruidje bij hun opmerkelijke trouwpartij.

Een enkele oude romanticus klaagt wel eens dat niemand dezer dagen nog wil trouwen, maar deze jongeren kunnen blijkbaar niet wachten. Ook Dan en Sara, beiden 17, en Simon en Sarah, 19 en 17, bereiden zich immers vol goede moed voor op hun grote dag; al is dat net ietsje minder choquerend omdat ze tenminste tot dezelfde generatie behoren. Wat hen bezielt? Ze zien elkaar graag, zo simpel is het voor hen. Ze weten al járen dat ze voor elkaar gemaakt zijn. Ten bewijze: als 13-jarige dolverliefde snaak adresseerde Dan zijn liefdesbrieven aan Sara al ‘aan mijn toekomstige echtgenote’, en Simon en Sarah wachten christelijk bewust met seks tot na het huwelijk. Ook Stacey praat vol genegenheid over haar bejaarde beau. ‘Het leeftijdsverschil wil ik niet zien’, vertelt ze met grote blauwe ogen, en dan bijna vertederend naïef: ‘De liefde overwint alles.’ Het is te hopen voor het arme kind: in het ouderlijke huis is ze niet langer welkom en niemand kan voorspellen hoe lang haar kersverse echtgenoot het nog zal uitzingen. Dan lijken de andere tieners het beter getroffen te hebben. Hun ouders reageerden evenmin bijster enthousiast op hun beslissing, maar zij zullen normaal nog héél lang van elkaars gezelschap kunnen genieten. Dat een van de twee paartjes nog voor de eerste huwelijksverjaardag een relatietherapeut dient op te zoeken, zullen we maar als een kinderziekte beschouwen.

Le colonel Chabert ** Yves Angelo, FR 1994. Zelfverzekerde Honoré de Balzac-verfilming, een afwisselend subtiel en berekend reflexief kostuumdrama over de door egoïsme en hebzucht veranderde postrevolutionaire Franse maatschappij. Gérard Depardieu is sober als straatarme, als dood opgegeven aristocraat; Fanny Ardant is donker-ingetogen als de wanhopige, vijandige gravin die weigert haar vroegere echtgenoot te erkennen. (14.55 – Arte) 28 Days (0) Betty Thomas, VS 2000. Erin Brockovich-scenariste Susannah Grant viel grandioos door de mand met dit formulair en stuntelig lichtgewichtverhaal waarin Sandra Bullock van haar alcoholprobleem probeert af te geraken. Hou de fles tequilla binnen handbereik, want schele koppijn is sowieso verzekerd. (21.05 – VT4) Superstition * James Robertson-Justice, Jim Roberson, VS 1984. Geen heksen op bezemstelen, maar de geest van een verdronken heks pompt schematisch de terreur in Het uur van de wolf: De Smile van Brian Wilson Documentaire over een van de meest invloedrijke popmusici van de afgelopen decennia en zijn lang verloren gewaande meesterwerk (20.55 – Ned3) Koppen: Curse of the mermaid Documentaire over een Peruviaans meisje dat werd geboren met aan elkaar gegroeide beentjes, wat haar de bijnaam ‘het zeemeerminnetje’ opleverde. Een bekende plastische chirurg met politieke ambities is bereid het meisje gratis te opereren, als hij maar in de kijker komt. De arme ouders voelen zich gebruikt maar spelen het spel mee ter wille van hun kind (21.15 – één).

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content